"Ar fi o dovada de superficialitate sa tratam actualele evenimente ca pe un simplu conflict intre Putere si Opozitie. Miza acestei confruntari, care priveste principii si valori politice si morale, nu oameni, o reprezinta viitorul democratiei romanes
"Ar fi o dovada de superficialitate sa tratam actualele evenimente ca pe un simplu conflict intre Putere si Opozitie. Miza acestei confruntari, care priveste principii si valori politice si morale, nu oameni, o reprezinta viitorul democratiei romanesti. De aceea fac un apel la ratiune catre actuala Putere, in primul rand catre seful statului, Traian Basescu, chemat, prin rolul care-i revine in sistemul institutiilor statului de drept din Romania, sa vegheze la respectarea Constitutiei, sa medieze in cadrul actualului conflict politic si social pentru a nu impinge lucrurile catre o stare de "razboi politic", care ar deschide calea unei grave instabilitati politice, sociale si institutionale, ar diviza si mai mult societatea romaneasca, radicalizand pozitiile celor angrenati in acest conflict. In calitatea sa de sef al statului, presedintele Romaniei are datoria constitutionala sa se consulte cu toate partidele politice parlamentare si cu organizatiile societatii civile. Aceste consultari se impun cu acuitate, cu atat mai mult cu cat actuala Putere vizeaza si schimbarea presedintilor de consilii judetene. Demonizarea Opozitiei, transformarea ei in tap ispasitor pentru esecurile actualei guvernari sunt acte nedemne de o putere nedemocratica si responsabila. (...) Ii propun sefului statului sa declanseze de urgenta un proces de consultari cu toti actorii politici pentru stingerea acestui grav conflict politic intern, pentru normalizarea vietii politice si pentru degajarea unui consens in legatura cu prioritatile politicii externe a Romaniei in procesul de ratificare a Tratatului de aderare la UE de catre Parlamentele tarilor membre ale Uniunii. La acest proces de consultari ar trebui sa fie invitati si fostii sefi ai statului, alti fosti demnitari cu experienta politica si guvernamentala, precum si personalitati din societatea civila."


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.