Directorii executivi ai marilor companii si ai institutiilor sectorului public incearca sa faca fata  slujbelor stresante, band echivalentul a trei sticle de vin pe saptamana, indica un nou studiu realizat de Oficiul National de Statistica /ONS/

Directorii executivi ai marilor companii si ai institutiilor sectorului public incearca sa faca fata slujbelor stresante, band echivalentul a trei sticle de vin pe saptamana, indica un nou studiu realizat de Oficiul National de Statistica /ONS/ , citat de publicatia britanica The Indepedent.

Potrivit studiului, barbatii care detin cele mai importante posturi consuma in medie aproximativ peste 11 pahare medii de vin de 175 de militri (23 de unitati de alcool). Aceasta cifra depaseste limita recomandata saptamanal de 21 de unitati, sugerand ca multi oameni de afaceri si manageri pot suferi din aceasta cauza de probleme de sanatate.

Doctorii, avocatii si contabilii vin puternic din spate cu 20 de unitati de alcool consumate pe saptamana, potrivit datelor furnizate de Oficiul National de Statistica. Per total, datele furnizate de ONS indica ca aproximativ 10 milioane de persoane consuma mai mult alcool decat limita maxima recomandata saptamanal de 23 de unitati pentru un barbat si de 14 pentru o femeie. Barbatii tind sa bea aproape dublu fata de femei. De altfel, ONS a recunoscut ca initial a subestimat numarul de persoane care consuma alcool, numarul total al acestora fiind in realitate cu 32 la suta mai mare, barbatii band 18,7 unitati pe saptamana iar femeile 9 unitati, prin comparatie cu estimarile anterioare care acordau 14,8 unitati barbatilor si 6,2 femeilor.

Pe de alta parte, oamenii pot spune ca au baut mai putin sau aprecia gresit cat alcool au consumat. Intr-o incercare de a descuraja bautul la petreceri, guvernul sfatuieste femeile sa nu bea mai mult de 2 unitati pe zi, iar barbatii nu mai mult de 3. Un pahar de vin de 175 militri este echivalentul a 2 unitati, iar unul de 250 de mililitri echivalentul a trei unitati.

Publicatia britanica noteaza ca patru din 10 barbati si o treime din femei depasesc limitele zilnice recomandate de alcool cel putin o data pe saptamana. Cel mai popular loc de a bea ramane casa fiecaruia, jumatate din cei chestionati consumand alcool acasa in ultima saptamana. La capitolul cine bea mai mult in Marea Britanie, doua rapoarte ale ONS indica ca englezii beau mai mult decat scotienii sau galezii. Acelasi ONS releva ca aproximativ o patrime din populatia adulta de 42 de milioane a Marii Britanii depaseste limitele de alcool recomandate saptamanal, 60 la suta (25 de milioane de adulti) fiind consumatori 'moderati' sau 'modesti' de alcool.

Potrivit The Independent, aproximativ 6 milioane de persoane din Marea Britanie nu consuma alcool.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.