Fostul fundas va trebui sa se apere pentru acuzatiile de spalare de bani, inselaciune si evaziune fiscala.

Gica Popescu (foto) a fost chemat ieri la DNA pentru a i se aduce la cunostinta ca este urmarit penal, alaturi de alte zece persoane, pentru inselaciune, evaziune fiscala si spalare de bani. „Mi s-au adus la cunostinta invinuirile. Impreuna cu avocatul meu vom pune la dispozitia procurorilor probe care sa-mi sustina nevinovatia. Rog mass-media sa lase procurorii sa-si faca treaba", a spus Popescu, care a stat aproximativ 30 de minute la DNA. Surse din cadrul DNA sustin ca fostul international a semnat documente de transfer in cazul fotbalistilor Florin Bratu si Lucian Sinmartean, in primul caz returnind deja o diferenta de impozit de 400.000 de dolari in urma cu un an. Dupa acel scandal, urmat de pierderea alegerilor la sefia FRF in favoarea lui Mircea Sandu, Popescu a renuntat la activitatea de impresar si s-a dedicat afacerilor. Ancheta DNA a scos la iveala un prejudiciu de aproape 12 milioane de euro din transferurile a 12 fotbalisti in strainatate.

Fratii Becali scot Constitutia la inaintare Impresarii Victor si Ioan Becali sustin ca Directia Nationala Anticoruptie (DNA) le-a interzis accesul la materialul probator care sta la baza acuzatiilor formulate impotriva lor in cazul transferurilor unor fotbalisti, restringindu-le dreptul la aparare garantat de Constitutie. Intr-un comunicat remis, marti, agentiei MEDIAFAX, cei doi impresari se pling de "un adevarat linsaj mediatic, orchestrat de DNA", impotriva lor si a mai multor oameni din fotbal, ce are la baza un asa-zis dosar penal.

Fratii Becalii doresc sa precizeze ca, pina in momentul de fata, "prin incalcarea grava a prevederilor legale care garanteaza prezumtia de nevinovatie, dreptul la aparare, precum si alte drepturi procesuale", nu cunosc faptele concrete pentru care sint acuzati, intrucit in ordonanta procurorului acestea nu sint descrise. "Ni s-a interzis accesul la materialul probator care sta la baza acuzatiilor, in felul acesta fiind pusi in imposibilitatea de a proba netemeinicia unor eventuale probe de vinovatie", se arata in comunicatul semnat de Ioan si Victor Becali.

Cei doi afirma ca urmarirea penala s-a realizat in afara legii si adauga ca toate operatiile comerciale care fac obiectul dosarului DNA sint legale. "Asa-zisa urmarire penala «in rem» s-a realizat in totalitate in afara legii, incalcindu-se toate drepturile noastre procesual penale. Precizam ca toate operatiile comerciale care fac obiectul dosarului DNA sint operatii legale si nu avem cunostinta ca in dosar sa existe vreo constituire de parte civila. Ne vom exercita in continuare drepturile ce le avem, cu buna credinta, in conditiile in care, asa cum am aratat, exista o contradictie flagranta, evidenta pentru orcine, intre prevederile legale ce guverneaza activitatea DNA si ce a facut efectiv aceasta institutie in dosarul cauzei", se mai arata in comunicat.