Motiv. Desi felina era doar un pui, blana ei ar fi fost suficienta pentru accesorizarea manecilor unui palton elegant Jaguarul negru Bety, felina care a fost ucisa de angajatii gradinii zoologice in timp ce incerca sa evadeze, nu va mai fi admirat n
Motiv. Desi felina era doar un pui, blana ei ar fi fost suficienta pentru accesorizarea manecilor unui palton elegant Jaguarul negru Bety, felina care a fost ucisa de angajatii gradinii zoologice in timp ce incerca sa evadeze, nu va mai fi admirat nici macar ca piesa de muzeu. Cu toate ca municipalitatea convenise cu Muzeul de Stiinte Naturale "Grigore Antipa" sa impaieze animalul, acest lucru nu mai este posibil deoarece blana felinei, extrem de valoroasa, a disparut sau, cel mai probabil, a fost furata. "Dupa ce medicii veterinari de la Institutul de Diagnostic si Sanatate Animala (IDSA) au efectuat, recent, ultimele analize de laborator pe cadavrul jaguarului, am trimis luni taxidermistii (n.r. - specialisti in impaierea animalelor vertebrate) sa ridice pielea si blana felinei. Noi stiam ca animalul trebuia pastrat intr-o camera frigorifica, insa, cand ne-am dus sa il luam ni s-a explicat ca, in urma expertizei, corpul acestuia a fost distrus in proportie de 80% si nu mai avem ce sa expunem. Ciudat este, insa, faptul ca a disparut pana si blana jaguarului", ne-a declarat Dumitru Murariu, directorul Muzeului "Grigore Antipa". Seful institutiei de cultura ne-a spus, mai in gluma, mai in serios, ca desi era doar un pui, blana lui era suficienta pentru niste mansete la un palton. Conducerea muzeului asteapta acum sa intre, totusi, in posesia a ce a mai ramas din jaguarul de la Zoo. Daca vor gasi felina, specialisti de la "Grigore Antipa" o vor pastra in expozitia stiintifica a institutiei, ca dovada ca acest exemplar a existat in parcul din Baneasa, iar craniul si parti din schelet vor fi preparate pentru cercetari si pastrate in colectia de anatomie comparata.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.