Comoara. Nordul Capitalei sta pe rauri de apa termala cu proprietati miraculoase Intreg nordul Bucurestiului ascunde in subteran rauri de apa termala cu proprietati miraculoase, incepand de la Casa Presei Libere, Otopeni, Snagov pana catre Est, la M
Comoara. Nordul Capitalei sta pe rauri de apa termala cu proprietati miraculoase Intreg nordul Bucurestiului ascunde in subteran rauri de apa termala cu proprietati miraculoase, incepand de la Casa Presei Libere, Otopeni, Snagov pana catre Est, la Moara Vlasiei, in apropierea manastirii Caldarusani si zona Cozieni. Apa din pamant ar putea reprezenta o resursa alternativa de incalzire a locuintelor, iar terenul din nord-est devine cu atat mai valoros, cand o simpla piscina sapata in curte se poate transforma intr-un veritabil bazin cu apa termala, cu proprietati balneoclimaterice. Primul foraj s-a efectuat chiar in spatele Casei Presei in perioada 1981-1982 si a fost descoperita apa termala cu temperatura de 40-41 grade Celsius. Pe masura ce se inainteaza catre nordul Bucurestiului si zona Ilfov, temperaturile apelor cresc, ajungand pana la peste 80 de grade Celsius. Calitatile curative ale acestor ape au fost testate de Institutul National de Medicina Fizica, Balneoclimatologie si Recuperare Medicala, precum si de Centrul Metodologic de Reumatologie Bucuresti, care le-au recomandat ca benefice in tratarea afectiunilor aparatului locomotor, a celor posttraumatice, neurologice periferice si cardiovasculare. Deocamdata, apele termale sunt folosite experimental pentru incalzirea unei aripi din Institutul de Geriatrie si Gerontologie "Ana Aslan" din Otopeni. Apele termale pot fi folosite atat in domeniul sanatatii, cat si ca alternativa municipala pentru incalzire. Astfel, Bucurestiul ar putea ajunge la nivelul altor capitale europene renumite pentru apele termale din subteran, unde utilizarea lor a adus nu doar o dezvoltare a turismului, ci si nenumarate beneficii cetatenilor. Cea mai cunoscuta capitala europeana cu ape termale este Budapesta, acestea acoperind in subteran o zona de 10 kilometri de-a lungul Dunarii. In capitala Islandei, Reykjavik, apele termale sunt folosite atat in diverse tratamente, cat si pentru a incalzi o portiune din mare necesara inotului turistilor, incalzirii apartamentelor, producerii de energie electrica, precum si incalzirii, pe dedesubt, a strazilor.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.