Maine, la conferinta de presa organizata de Coface, aceasta agentie ar putea sa scada ratingul pentru Romania de la "A4", cat este in prezent, la "A4-". Principalele argumente pentru retrogradarea Romaniei ar fi incetinirea cresterii economice si a r
Maine, la conferinta de presa organizata de Coface, aceasta agentie ar putea sa scada ratingul pentru Romania de la "A4", cat este in prezent, la "A4-". Principalele argumente pentru retrogradarea Romaniei ar fi incetinirea cresterii economice si a reformelor pe fondul turbulentelor politice, accentuarea deficitului balantei de plati si deprecierea monedei nationale.
Expertii Coface anticipau inca din toamna anului trecut posibila retrogradare a ratingului de tara, generata de vulnerabilitatile economiei pe fondul crizei internationale, care ar putea amplifica reticenta investitorilor straini in a investi pe termen scurt in activele romanesti.
Printre factorii macroeconomici care ar putea duce la scaderea ratingului Romaniei de catre Coface se numara si deprecierea recenta a leului, din cauze interne si externe, si accelerarea inflatiei. Deprecierea leului poate duce la cresterea preturilor produselor din import, iar majorarea preturilor produselor alimentare se va rasfrange in inflatie.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.