Potentialilor ofertanti le displace contractul de inchiriere incheiat de Şerban Mihailescu
Şcoala de Tenis Nastase poate folosi sala pana in 2012
A sasea licitatie, programata pentru sfarsitul lunii ianuarieDiminuarea pretului de achiziti
Potentialilor ofertanti le displace contractul de inchiriere incheiat de Şerban Mihailescu
Şcoala de Tenis Nastase poate folosi sala pana in 2012
A sasea licitatie, programata pentru sfarsitul lunii ianuarieDiminuarea pretului de achizitie a Clubului Floreasca (de la 41,6 mil. euro la 38, 7 mil. euro), facuta de RA-APPS inca din noiembrie trecut, nu i-a atras pe investitori, in ciuda faptului ca acesta este extrem de bine plasat si se intinde pe o suprafata de peste 16 ha.
Aflate la cea de-a sasea licitatie cu strigare in decurs de un an, este putin probabil ca activele clubului sa fie vandute, la sfarsitul lunii ianuarie, la acelasi pret la care ultima data nu s-a gasit niciun ofertant. Unul dintre motive ar putea fi faptul ca printre acestea se afla si sala inchiriata pana in 2012 de Şcoala de tenis Nastase, Costica si Mihnea.
In 2002, fostul sef al SGG, Şerban Mihailescu, a inchiriat pentru 10 ani sala de tenis de 731 mp, pretul fiind 1 dolar/mp/luna, adica putin peste 1.800 lei noi. In momentul de fata, chiriasul nu accepta rezilierea contractului sub nicio forma, motiv pentru care RA-APPS este nevoit sa vanda activele la pachet, cu tot cu sala de care noul proprietar nu va putea beneficia inca 4 ani de acum inainte. Oricum, RA-APPS incearca...
Asa cum am mai scris, pretul de pornire al primelor trei licitatii a fost 41,65 mil. euro, pret redus la ultimele doua pana la 38,7 mil. euro. In ciuda eforturilor RA-APPS, toate licitatiile au fost anulate din lipsa de oferte. La data primului anunt de vanzare (ianuarie 2007) secretarul general al Guvernului, Ilie Bolojan, in subordinea caruia functioneaza RA-APPS, a apreciat ca valoarea Clubului Floreasca este redusa de contractul de inchiriere a terenului.
De altfel, toate anunturile de licitatie cuprind obligatia ofertantului (fie ca este persoana juridica romana sau straina, fie ca este persoana fizica romana sau straina) de a declara, pe proprie raspundere, ca "este de acord cu preluarea contractului de inchiriere, incheiat cu Asociatia Şcoala de tenis Nastase, Costica si Mihnea pentru sala de tenis in suprafata de 731,55 mp".3,51 mil. euro, taxa si garantiaLa 24 septembrie 2007, RA-APPS anunta cea de-a treia licitatie publica cu strigare in vederea vanzarii proprietatii imobiliare Club Floreasca, situata in Bd. Mircea Eliade nr. 1, sector 1, Bucuresti. Acesta este compus dintr-un restaurant (Ac = 597 mp), piscina (Ac = 1.505,04 mp), sali de sport tenis si bowling (Ac = 1.369,11 mp), anexe sala sport (Ac = 246,80 mp), alei si drumuri betonate (Ac = 1.875,80 mp), imprejmuire (L = 270,00 mp, H = 1,5 m) spatiu verde (10.187 mp), ghereta portar (Ac = 3,40 mp), ponton (Ac = 36,00 mp), dig (L = 34,00 m, H = 5 m). Suprafata totala este de 16.010,60 mp, pentru care RA-APPS a cerut 35 mil. euro, fara TVA, "cu plata integrala".
Taxa de participare la licitatie este de 10.000 euro, iar garantia de 3,5 mil. euro, licitatia urmand sa aiba loc tot la sediul clubului, ca si in randurile precedente.Certificate si declaratiiIn ceea ce priveste documentele necesare participarii la licitatie, acestea sunt opisul documentelor prezentate datat si stampilat, cererea de participare, copii de pe certificatul de inmatriculare la ONRC si de pe actul constitutiv al societatii comerciale ofertante, certificate pentru conformitate cu originalul. De asemenea, ofertantul trebuie sa depuna un certificat constatator eliberat de ONRC dupa data aparitiei anuntului de vanzare a imobilului, in care sa fie incluse obligatoriu date cu privire la durata societatii, reprezentantii legali ai acesteia (administratori, asociati, actionari), obiectul de activitate, starea prezenta a societatii.
Dosarul de participare trebuie sa contina si o scrisoare de bonitate financiara eliberata de o societate bancara romana sau de o banca straina care are reprezentanta in Romania sau are relatii de corespondenta cu Banca de Export-Import a Romaniei - SA (EXIMBANK), certificat de atestare fiscala privind plata obligatiilor catre bugetul de stat, bugetul local, plata contributiilor privind asigurarile sociale si de sanatate, precum si plata privind fondul de somaj, precum si o declaratie pe proprie raspundere ca nu au avut incheiate contracte de vanzare-cumparare de imobile de la RA-APPS care au fost desfiintate din culpa exclusiva a acestora sau au adjudecat la licitatie imobile de la RA-APPS si nu au perfectat contractul.
O alta declaratie pe proprie raspundere care trebuie depusa la dosar trebuie sa noteze ca ofertantul nu este in stare de faliment ori lichidare, afacerile nu ii sunt administrate de un administrator judiciar si ca activitatile sale comerciale nu sunt suspendate sau nu fac obiectul unui aranjament cu creditorii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.