Cu toate ca Tribunalul Municipiului Bucuresti a emis mandate europene de arestare impotriva criminalilor Filip Orban Daniella Kamilla si Konrad Ioan (foto), stabiliti pe teritoriul Ungariei, Tribunalul Budapesta refuza executarea mandatelor europene
Cu toate ca Tribunalul Municipiului Bucuresti a emis mandate europene de arestare impotriva criminalilor Filip Orban Daniella Kamilla si Konrad Ioan (foto), stabiliti pe teritoriul Ungariei, Tribunalul Budapesta refuza executarea mandatelor europene de arestare. Cei doi, alaturi de Reiner Anton, Octavian Paizs si Hejja Dezideriu l-au ucis cu bestialitate, iar apoi i-au profanat cadavrul maiorului de militie, Aurel Agache, in decembrie 1989.

Dupa insistentele repetate ale fiului cel mare al colonelului post mortem, Aurel Agache, ucis cu bestialitate in decembrie 1989, in orasul Targu Secuiesc, judetul Covasna, in data de 18 aprilie 2007, Tribunalul Municipiului Bucuresti a emis mandate europene de arestare impotriva criminalilor Filip Orban Daniella Kamilla si Konrad Ioan, stabiliti pe teritoriul Ungariei. Cei doi, impreuna cu Reiner Anton, Octavian Paizs si Hejja Dezideriu, l-au ucis cu bestialitate dupa care i-au profanat cadavrul maiorului de militie Aurel Agache, in decembrie 1989.
Biroul National Interpol a comunicat, in data de 26 aprilie 2007, pe canalul Interpol, catre tarile Uniunii Europene, mandatul European de arestare. Cu toate acestea, familia colonelului post mortem a primit recent o instiintare, de la Curtea de Apel Budapesta, potrivit caruia Instanta maghiara refuza executarea mandatelor europene de arestare emise de Tribunalul Bucuresti impotriva celor doi criminali.

Cazul Agache, la CEDO
In urma plangerii depuse de familia Agache impotriva Statului Roman, CEDO a cerut Guvernului Romaniei sa-si exprime punctul de vedere cu privire la aplicabilitatea principiului „ratione temporis“ in ceea ce priveste modul in care autoritatile interne au efectuat ancheta in cazul uciderii colonelului post mortem Agache Aurel. Guvernul Romaniei este invitat sa-si expuna punctul de vedere pana la data de 4 aprilie 2008.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.