Investitie. CFR Calatori va achizitiona 34 de vagoane moderne, fabricate la Arad, pentru care va plati 33 de milioane de euro Romanii care calatoresc cu trenurile Intercity pe rutele interne se vor bucura, din acest an, de mai mult confort. CFR Cala
Investitie. CFR Calatori va achizitiona 34 de vagoane moderne, fabricate la Arad, pentru care va plati 33 de milioane de euro Romanii care calatoresc cu trenurile Intercity pe rutele interne se vor bucura, din acest an, de mai mult confort. CFR Calatori va achizitiona 34 de vagoane noi, echipate modern, in valoare de aproximativ 33 de milioane de euro. Primele cinci vagoane de acest tip, fabricare la Arad, au intrat deja in circulatie de ieri, fiind anexate la doua trenuri de pe ruta Bucuresti -Timisoara si retur. Celelalte vagoane vor fi introduse pe traseele dinspre Bucuresti spre Arad, Constanta, Cluj, Iasi, Suceava, Galati si retur. Noile vagoane, de tip salon, pot atinge viteze de 160-200 km/h si au o serie de dotari speciale, in functie de clasa de confort. Vagonul de clasa I dispune de patru monitoare pentru prezentarea de programe video si promo, montate cate doua in fiecare zona destinata calatorilor, in timp ce vagonul de clasa a-II-a are doua monitoare de acest fel. Vagoanele sunt dotate cu functie de climatizare si cu un sistem automatizat de informare a pasagerilor, conform standardelor europene. In plus, calatorii vor avea la dispozitie si un minibar cu frigider, cuptor cu microunde si cafetiera, amplasat fie central, fie la unul din capetele salonului.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.