Sedinta conducerii liberale de ieri era de asteptat sa aiba ca principala tema de discutie situatia creata la Justitie in jurul Noricai Nicolai. Cu toate acestea, se pare ca premierul Tariceanu nu a dorit sa discute prea mult pe acest subiect, trans
Sedinta conducerii liberale de ieri era de asteptat sa aiba ca principala tema de discutie situatia creata la Justitie in jurul Noricai Nicolai. Cu toate acestea, se pare ca premierul Tariceanu nu a dorit sa discute prea mult pe acest subiect, transmitandu-le colegilor sai ca aceasta problema va fi rezolvata la Guvern. Ba mai mult, el le-ar mai fi spus penelistilor ca inainte de a sesiza Curtea Constitutionala, miscare asteptata si anuntata de mai multi lideri PNL, doreste sa se consulte cu niste specialisti in drept, neafiliati politic. Totodata, Tariceanu nici nu a dat un termen pana la care va sesiza Curtea si nici nu a dat vreo declaratie. Pe de alta parte, dupa sedinta conducerii PNL de ieri, Dan Radu Rusanu a precizat ca PNL o sustine in continuare pe Nicolai, deci nu se mai impune un vot al partidului, care asteapta o „motivatie serioasa“ pentru refuzul presedintelui de a o numi pe aceasta la Justitie. Rusanu a fost singurul liberal care a votat impotriva propunerii PNL de numire a Noricai Nicolai la Justitie. Un alt detaliu interesant este ca sustinatorii lui Nicolai, Antonescu si Orban, au lipsit de la sedinta de ieri a PNL.

PNL o va sustine in continuare pe Norica Nicolai pentru postul de ministru al justitiei, considerand ca motivele invocate pentru respingerea numirii acesteia sunt neintemeiate, a declarat, ieri, dupa sedinta BPC al PNL, Dan Radu Rusanu. Liderul liberal a adaugat ca formatiunea liberala asteapta „o motivatie serioasa“ in cazul respingerii candidaturii Noricai Nicolai de catre seful statului. Totodata, Rusanu a negat ca restructurarea Guvernului ar fi fost o tema de discutie pentru conducerea PNL, mentionand ca partidul nu considera oportuna restructurarea Guvernului la aceasta data. „BPC al PNL isi mentine propunerea pentru Ministerul justitiei in persoana Noricai Nicolai, neconsiderand ca exista motive intemeiate pentru schimbarea acestei propuneri. Nu avem de ce sa mai dam un vot, o sustinem in continuare pe Norica Nicolai. Asteptam o motivatie serioasa din partea presedintelui Romaniei pentru ca acea motivatie serioasa nu a existat“, a adaugat vicepresedintele liberal. In contextul in care Rusanu cere o motivatie serioasa pentru respingerea candidaturii lui Nicolai trebuie amintit ca tocmai Rusanu a fost singurul liberal care a votat „impotriva“ in sedinta PNL in care s-a decis propunerea pentru Justitie. Pe de alta parte, Rusanu a spus ca nu s-a discutat in sedinta conducerii liberale despre sesizarea Curtii Constitutionale in cazul Norica Nicolai si a spus ca „probabil va fi analizat in cursul acestei saptamani“. Cu toate acestea, ministrul interimar al justitiei, Teodor Melescanu, s-a grabit sa declare la sfarsitul saptamanii trecute ca documentatia Guvernului de sesizare a Curtii Constitutionale in cazul Norica Nicolai a fost finalizata si urmeaza a fi trimisa curand Curtii.
Experti in drept, cooptati de PNL pentru Norica


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.