Tripleta ex-iugoslava Djokovici-Jankovici-Ivanovici este in sferturi, unde polonezii puncteaza prin Radwanska, jucatoare ce a eliminat-o pe Nadia Petrova.

S-ar putea spune ca Serena Williams a invins-o pe Justine Henin ieri-dimineata
Tripleta ex-iugoslava Djokovici-Jankovici-Ivanovici este in sferturi, unde polonezii puncteaza prin Radwanska, jucatoare ce a eliminat-o pe Nadia Petrova.

S-ar putea spune ca Serena Williams a invins-o pe Justine Henin ieri-dimineata, la Australian Open, desi cele doua nu au avut partide programate. Nici macar nu s-au antrenat pe acelasi teren, insa la sedinta de pregatire a americancei au fost mult mai multi spectatori decit la terenul liderului mondial, care juca in acelasi timp. Cu genunchiul drept bandajat, din cauza unor mici probleme la rotula, Henin joaca azi in cel mai important meci al sferturilor feminine, impotriva Mariei Sarapova (nr. 5), in timp ce Serena (nr. 7), detinatoarea titlului, o are adversara pe Jelena Jankovici (nr. 3).

La fel ca 2007, anul acesta pare sa fie al sirbilor, pe linga Jankovici in sferturile primului turneu de Grand Slam al anului calificindu-se si a patra favorita, Ana Ivanovici (6-1, 7-6 ieri, cu Caroline Wozniacki), iar la baieti Novak Djokovici continua si el cursa, dupa ce l-a eliminat ieri pe ultimul australian din concurs, Lleyton Hewitt, cu 7-5, 6-3, 6-3. Se remarca totusi o ascensiune a jucatoarelor poloneze, Agnieszka Radwanska situindu-se printre primele opt dupa 1-6, 7-5, 6-0 cu Nadia Petrova, iar Marta Domachowska (4-6, 4-6 cu Venus Williams) si Wozniacki, care este daneza cu parinti polonezi, s-au oprit in optimi. Azi se stabileste si prima semifinala masculina, in urma partidelor Jarkko Nieminen- Rafael Nadal si Jo-Wilfried Tsonga- Mihail Iujnii.

Dincolo de turneul propriu-zis, fostul tenisman australian Pat Cash ameninta cu mutarea competitiei in China din cauza violentelor dintre spectatori, consumate atit in 2007, cit si in 2008. Este totusi sigur ca turneul nu se va muta in Asia mai devreme de 2016, abia peste opt ani expirind contractul cu organizatorii din Melbourne.

Contract pe viata pentru Federer Roger Federer n-a mai avut emotii la Australian Open, sincopa din meciul cu Janko Tipsarevic parind un accident. Ieri-noapte, in optimi, el l-a invins in trei seturi pe cehul Tomas Berdych (6-4, 7-6, 6-3), iar miine il va intilni in sferturi pe James Blake. La citeva ore dupa ce l-a invins pe ceh, elvetianul a mai batut un record al tenisului, semnind cel mai mare contract de sponsorizare din istoria acestui sport, de 130 de milioane de dolari. Intelegerea a fost parafata cu firma Nike, este valabila pe viata, iar principala clauza este ca sportivul sa nu se retraga din activitatea profesionista inaintea implinirii virstei de 30 de ani. Tot din biografia lui Federer este de semnalat faptul ca in 1997, pe cind Roger avea 16 ani, familia sa a fost pe punctul de a se muta in Australia, dar s-a decis raminerea la Basel pentru a nu-i perturba cariera actualului numar 1 mondial.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.