Pedant. Presedintele Frantei a cheltuit 35.000 de euro pentru a arata bine in campania electorala Presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, este tinta unui nou val de critici, dupa ce s-a aflat ca a cheltuit 35.000 de euro pe sedintele de machiaj din c
Pedant. Presedintele Frantei a cheltuit 35.000 de euro pentru a arata bine in campania electorala Presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, este tinta unui nou val de critici, dupa ce s-a aflat ca a cheltuit 35.000 de euro pe sedintele de machiaj din campania electorala, scrie cotidianul britanic "The Telegraph". Membrii unei comisii care a verificat cheltuielile facute de candidatii la presedintie s-au declarat socati de suma "fabuloasa" pusa la bataie de Sarkozy pentru a arata cat mai bine in fata simpatizantilor. El a si fost catalogat, recent, de opozitia socialista, drept narcisist. O singura sedinta de machiaj l-a costat 450 de euro pe ora, potrivit concluziilor comisiei. In tabara adversa, fosta contracandidata socialista Segolene Royal (medalion), pe care Sarkozy a invins-o in al doilea tur de scrutin, a cheltuit putin mai mult, 52.000 de euro. Comisia a lucrat sase luni la acest caz si a stabilit ca statul va suporta doar o parte din aceste cheltuieli considerate exagerate. Astfel, actualului presedinte al statului i se vor restitui 12.000 de euro, iar lui Royal, 17.000. Francezii s-au aratat socati de risipa candidatilor, deoarece ei se confrunta cu o dramatica scadere a puterii de cumparare. Tocmai de aceea, Royal nu va primi niciun sfant de la stat pentru cei 53.500 de euro cheltuiti pe aparatura electronica menita sa detecteze microfoanele pe care adversarii politici le-ar fi putut pune la sediul de campanie. In total, comisia a decis ca statul va acoperi jumatate din suma de 21 milioane de euro pe care cei doi candidati au cheltuit-o in total in campania electorala de anul trecut. Pana una alta, Sarkozy nu prea are motive sa fie suparat. El a castigat alegerile, s-a instalat la Palatul Elysee si a cucerit o femeie pe care multi barbati si-ar dori-o alaturi, fostul manechin italian Carla Bruni.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.