Sindicalistii din sanatate se pregatesc de greva generala. Presedintele Federatiei Sanitas, Marius Petcu, a afirmat ca reprezentantii Ministerului Sanatatii nu au semnat acordul incheiat cu sindicatul in urma cu trei luni. Acest document prevedea cr
Sindicalistii din sanatate se pregatesc de greva generala. Presedintele Federatiei Sanitas, Marius Petcu, a afirmat ca reprezentantii Ministerului Sanatatii nu au semnat acordul incheiat cu sindicatul in urma cu trei luni. Acest document prevedea cresteri salariale de 12 la suta, o prima de stabilitate dubla in sistem si un spor de preventie de 20 la suta. Petcu a precizat ca, astazi, reprezentantii Ministerului Sanatatii Publice au promis ca vor transmite sindicalistilor oferte de calcul, iar miercuri urmeaza ca sindicalistii sa ia o decizie daca vor decurge sau nu la greva generala, in functie de orferta ministerului. „Imediat dupa ce vom primi oferta ministerului, o vom transmite in teritoriu, colegilor nostri, care vor hotari daca declansam sau nu greva generala. Sunt sanse mari sa facem acest lucru“, a adaugat liderul sindiacal. Petcu sustine ca a transmis Guvernului ca pleaca din tara specialisti in domeniul sanatatii si ca acestia trebuie motivati sa ramana prin cresteri salariale. Federatia Sanitas, sustinuta de membrii sindicatelor din unitatile de asistenta sociala si protectia copilului, are mai multe revendicari pentru care membrii sunt de acord sa declanseze greva generala daca negocierile nu vor duce la un rezultat pozitiv. Astfel, ei cer majorarea salariilor personalului din domeniul asistentei sociale cu 30 la suta, acordarea tichetelor de masa, a sporurilor pentru conditii deosebite, primei de vacanta, sporului la salariul de baza pentru orele lucrate sambata, duminica si de sarbatorile legale, precum si acordarea integrala a facilitatilor referitoare la servicii, tratamente si medicatie gratuite. Federatia Nationala a Sindicatelor TESA din Unitatile Sanitare si Balneare din Romania a facut ieri un apel la Guvern sa urgenteze intrarea in vigoare a ordonantei privind majorarea salariilor incepånd cu 1 ianuarie 2008.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.