MEHEDINTI. Fost calugar la Manastirea Pestera Ialomitei din Dambovita, aradeanul Adrian Voicu a organizat la Casa Tineretului din Severin o expozitie de reptile. Colectia aradeanului cuprinde soparle, varani de stepa, agame cu barba din Australia, cateva specii de gecko (soparle care se pot catara si pe sticla) etc. Atractia expozitiei o constituie un piton, cu o greutate de 50 de kilograme si lung de peste 4 metri. (Dumitru Stoichita)

13:46 - TURBARE
RABLA. DSV Iasi a identificat inca un focar de rabie, dupa ce o vulpe turbata a fost gasita moarta la Carniceni.
ALBA. Patru cetateni bulgari au fost implicati ieri-dimineata intr-un accident de circulatie produs pe DN 7, intre Sebes si Deva.

13:51 - LICITATIE RELUATA
PREGATIRI SUMMIT. Zilele trecute, seful SRI, George Maior, s-a intalnit cu directorul Oficiului de Securitate al NATO (NOS), Michael Turner Evanoff, si cu adjunctul NOS, Brigite Austin, pentru a discuta despre pregatirea si organizarea Summit-ului NATO de la Bucuresti din luna aprilie.
BRAILA. Consiliul Judetean Braila va relua licitatia pentru construirea si operarea unui aeroport international si va modifica documentatia, dupa ce nici la cea de-a doua licitatie nu a primit oferte, a declarat secretarul general al institutiei, Nicu Filote.

Citeste si:

HUNEDOARA - Salarii duble la SMURD
Salariile paramedicilor SMURD din judetul Hunedoara se vor dubla o data cu trecere din subordinea consiliilor locale in cea a Asociatiei Salvital Hunedoara, care coordoneaza activitatea SMURD. Pana acum, salariul brut al unui paramedic, cu tot cu orele suplimentare prestate, nu depasea 600 de lei. O data cu preluarea de catre Salvital, acesta va primi lunar circa 1.270 de lei. (M. Hihn)

GALATI - Incendiu la un complex de depozite
Patru magazine care comercializau produse chimice si alimentare au fost distruse de flacari duminica noaptea, dupa ce un incendiu a izbucnit la cel mai mare complex de depozite din Galati. Incendiul a fost descoperit de agentii de paza ai complexului comercial, care au alertat pompierii militari, acestia intervenind cu cinci autospeciale. (Daniel Mihalascu)