Fostul premier Adrian Nastase a dezvaluit ieri, pe blogul sau, un lucru mai putin cunoscut marelui public: acela ca, in istoria sa, Romania a fost condusa de un prim-ministru, Dimitrie A. Sturdza, declarat nebun cu acte in regula. Nastase a reluat o
Fostul premier Adrian Nastase a dezvaluit ieri, pe blogul sau, un lucru mai putin cunoscut marelui public: acela ca, in istoria sa, Romania a fost condusa de un prim-ministru, Dimitrie A. Sturdza, declarat nebun cu acte in regula. Nastase a reluat o marturisire de acum 18 ani a lui Dan Amedeo Lazarescu, care a relatat: "...exista un caz celebru in in secolul nostru, in politica romaneasca. Unul din oamenii cei mai importanti pe care i-a avut PNL. In 1908, in noiembrie, fiind prim-ministru, la un consiliu de ministri, s-a bagat sub masa si a inceput sa-i ciupeasca pe ministri de pantaloni. Cu mare greutate, regele Carol, care tinea la el pentru ca ii saruta mana la ceremoniile oficiale - se intelegea foarte bine cu el in nemteste - a acceptat ca el sa fie dus la Paris, la Charcot - care la vremea aceea era cel mai cunoscut neurolog al lumii. Doctorul Charcot l-a examinat foarte atent si pe urma i-a intrebat pe cei care il adusesera acolo: "Ce functie indeplineste acest domn in tara lui, in Romania?". Insotitorii zic: "Prim-ministru"."Dar de cata vreme este prim-ministru?" "In ultima vreme, de doi ani, dar a mai fost inca vreo 10 ani?" "Pai, zice, este nebun de 10 ani!" Si a spus: "Fericita tara - care poate sa aiba un prim ministru nebun si il tine zece ani!". Ca picanterie trebuie spus ca stranepotul "nebunului", l-am numit pe bogatul print Dimitrie Sturdza, este, in prezent, prieten si partener de vanatoare al lui Nastase. (B.T.I)


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.