Scandalul declansat intre ministrul interimar al justitiei, Teodor Melescanu, si presedintele Traian Basescu ia o turnura interesanta. Dosarul „Remes“ dezvaluie ca Basescu s-a folosit nu numai de o banala sinteza informationala in cazul fostului ministru al agriculturii, ci de „toate probele“, dupa cum ne spunea anul trecut... chiar seful DNA, Daniel Morar.

Inregistrarile video aparute in presa anul trecut cu momentul in care Traian Decebal Remes ar fi primit de la Ioan Avram Muresan un plic cu 15.000 de euro a scos la iveala, in acel moment, o informatie care nu a contat prea mult in contextul acela, dar care, acum, demasca un drum ocult pe care anumite dosare il iau in momente-cheie.

Octombrie 2007: Basescu si Morar confirma ca dosarul lui Remes este la Cotroceni
In octombrie 2007, Traian Basescu dadea asigurari ca „este exclus“ ca materialul difuzat de TVR sa fi iesit de la Cotroceni, intrucat caseta ce i-a fost trimisa de Parchet, impreuna cu dosarul lui Remes, este incuiata in fisetul sau de la Palat...
„Tot documentarul se afl a incuiat in fiset, la mine in birou (...) Sunt alte documente in acest dosar mai tentante decat imprimarea video“, adauga, la vremea respectiva, seful statului. Tot in acea perioada, seful DNA, Daniel Morar, declara ca filmul cu Remes difuzat de TVR nu a plecat de la DNA. „Nu stiu cum au ajuns aceste imagini la TVR. Dar interceptarile s-au realizat pe baza unor mandate emise de un judecator. Flagrantele se pot face si in faza actelor premergatoare. Dosarul cu toate probele s-a dus la presedintele Romaniei, cum cere legea“, accentua, in octombrie 2007, Daniel Morar.
Concluzia 'spune>> multe...
Din declaratiile sefului DNA si ale presedintelui din octombrie 2007 reiese foarte clar ca la momentul respectiv seful statului nu a avut in fisetul de la Palatul Cotroceni numai ceea ce intelege, acum, presedintele prin „dosarul cauzei“ (adica o sinteza a dosarului). Mai mult, daca ar fi sa ne raportam la ultima declaratie facuta duminica 20 ianuarie de presedintele Traian Basescu, precizarile facute in luna octombrie a anului trecut nu prea seamana cu declaratia de acum. Iata-le...

...despre ce gåndeste presedintele