Purtatorul de cuvånt al PSD, Cristian Diaconescu, a afirmat ca semnarea acordului ruso-bulgar pentru conducta South Stream reprezinta esecul proiectului Nabucco, in care Romånia era inclusa, si, implicit, izolarea energetica a Romå
Purtatorul de cuvånt al PSD, Cristian Diaconescu, a afirmat ca semnarea acordului ruso-bulgar pentru conducta South Stream reprezinta esecul proiectului Nabucco, in care Romånia era inclusa, si, implicit, izolarea energetica a Romåniei. El a estimat ca de South Stream ar putea beneficia atåt Bulgaria, Cehia, Polonia, cåt si intreaga regiune balcanica, cu exceptia Romåniei. Pretul economic si mai ales politic ar putea fi imposibil de limitat, a punctat Diaconescu.

PSD a solicitat ieri Consiliului Suprem de Aparare a Tarii sa analizeze situatia de izolare energetica a Romaniei, in contextul in care aceasta este decuplata de la traseele energetice si principalele coridoare pan-europene de hidrocarburi, a declarat vicepresedintele PSD Cristian Diaconescu (foto). Senatorul PSD a avertizat ca, prin deciziile regionale luate in ultimele saptamani, in lipsa unor variante alternative, am putea ajunge sa platim „un pret nu doar economic, dar si politic, pe care nu-l vom mai putea limita la un moment dat“. Vicepresedintele PSD a sustinut ca, prin angajamentele economice dintre Federatia Rusa si Bulgaria refe ritor la incheierea proiectului South Stream, proiectul Nabucco a esuat. El a adaugat ca de South Stream ar putea beneficia in curand nu doar Bulgaria, Cehia, Polonia, ci chiar intreaga regiune balcanica, numai Romania fiind exclusa. „Toti reprezentantii Romaniei ar trebui sa navaleasca in Austria si la Bruxelles sa vada care e situatia cu proiectul Nabucco, daca mai este fezabil“, a declarat senatorul social-democrat. De asemenea, el a mai deplans si esecul proiectului de depozitare in Romania a gazelor naturale, care urmeaza sa fie aplicat acum de Ungaria si Federatia Rusa.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.