Guvernul tunisian organizeaza o licitatie pentru construirea unui port cu ape adinci la Enfidha, la care a invitat sa participe si companiile de constructii interesate din Romania.

Firmele romanesti de constructii au fost invitate de guvernul tunisian la o licitatie pentru un proiect de 600 de milioane de euro, relateaza un comunicat al Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti. Licitatia are ca scop construirea unui port nou la Marea Mediterana, in zona Enfidha. „Stiu ca romanii pot executa un proiect de asemenea amploare in domeniul portuar. Credem ca firmele vor fi foarte interesate, pentru ca se previzioneaza cresterea spectaculoasa a traficului maritim in zona", a declarat Saloua Bahri, ambasadorul Republicii Tunisiene la Bucuresti.

Licitatia este organizata de Ministerul Transporturilor din Tunisia. Proiectul presupune realizarea unui terminal de containere si 3.600 de metri de chei, precum si construirea unui terminal polivalent cu o capacitate de 4,5 milioane de tone si 1.400 de metri de chei, se arata in anuntul pentru licitatie.

Prima faza a proiectului, cu un cost estimat de 600 de milioane de euro, trebuie predata in 2010 si include infrastructurile de baza, terminalul pentru containere si terminalul polivalent.

Companiile care doresc sa participe trebuie sa depuna o scrisoare de intentie pentru realizarea in parteneriat public-privat de tip full BOT (Build-Operate-Transfer/Constructie-Operare-Transfer) a proiectului unui port cu ape adinci. Termenul-limita pentru depunerea scrisorilor de intentie este 31 ianuarie. Detalii suplimentare pot fi obtinute de la Ambasada Republicii Tunisiene la Bucuresti.