PNL o sustine in continuare pe Norica Nicolai pentru postul de ministru al Justitiei, considerand ca motivele invocate pentru respingerea numirii acesteia sunt neintemeiate, a declarat ieri, dupa sedinta BPC al PNL, Dan Radu Rusanu.
Rusanu a apr
PNL o sustine in continuare pe Norica Nicolai pentru postul de ministru al Justitiei, considerand ca motivele invocate pentru respingerea numirii acesteia sunt neintemeiate, a declarat ieri, dupa sedinta BPC al PNL, Dan Radu Rusanu.
Rusanu a apreciat ca formatiunea liberala mentine nominalizarea Noricai Nicolai pentru Ministerul Justitiei, sustinand ca PNL asteapta „o motivatie serioasa” in cazul respingerii candidaturii Noricai Nicolai de catre seful statului.
„PBC al PNL isi mentine propunerea pentru Ministerul Justitiei in persoana Noricai Nicolai, neconsiderand ca exista motive intemeiate pentru schimbarea acestei propuneri. Asteptam o motivatie serioasa din partea presedintelui Romaniei, pentru ca acea motivatie serioasa nu a existat”, a adaugat vicepresedintele liberal, informeaza Mediafax."Sesizarea Curtii e problema Guvernului, nu a PNL"Premierul Tariceanu le-a transmis liderilor liberali ca sesizarea Curtii Constitutionale in cazul Norica Nicolai este problema Guvernului, nu a PNL, a declarat ieri, la finalul sedintei Biroului Politic Central al formatiunii, secretarul general al partidului, Dan Motreanu.
Intrebat daca s-a discutat in sedinta conducerii PNL despre sesizarea Curtii Constitutionale in cazul Norica Nicolai, Motreanu a spus ca acest subiect nu a fost aprofundat.
"Despre sesizarea Curtii s-au discutat doua fraze, dar nu s-a aprofundat subiectul. Presedintele partidului a spus ca este problema Guvernului, si nu a PNL. Noi nu intram pe proceduri si pe tehnici care tin de relatiile intre institutii", a adaugat secretarul general liberal.Geoana: Este inadmisibil ca in lista ministrilor cercetati de Justitie sa nu fie si membri ai PDLPresedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat, ieri, inaintea BPN al partidului, ca este inadmisibil ca pe lista ministrilor cercetati de Justitie sa nu se afle si reprezentanti ai PDL, informeaza Mediafax.
„Este o sfidare la adresa bunului simt al romanilor ca din lista lui Traian Basescu sa lipseasca reprezentanti ai PD, ai PDL si ai grupurilor apropiate Palatului Cotroceni. (...) Este evident ca premierul si presedintele au luat Justitia ostatica”, a afirmat el.
Liderul PSD a solicitat membrilor BPN sa actioneze cu mai multa fermitate in ceea ce el a numit „joc de putere dintre cele doua palate”.
Liderul PDL, Emil Boc, a spus ca PNL, premierul si ministrii Cabinetului Tariceanu vor sa se situeze deasupra legii si sa blocheze Justitia in a se pronunta asupra presupuselor acte de coruptie ale membrilor Guvernului.
"Prin tot ceea ce fac astazi, Cabinetul Tariceanu, primul-ministru si ministrii din Cabinet doresc sa se situeze deasupra legii si sa blocheze Justitia in a se pronunta cu privire la presupusele fapte de coruptie din cadrul Cabinetului Tariceanu", a precizat Emil Boc.
Presedintele Basescu i-a cerut, ieri, ministrului interimar al Justitiei sa trimita Parchetului cererea sa de incepere a urmaririi penale in cazul celor opt fosti sau actuali demnitari, avertizandu-l ca daca refuza ar savarsi un abuz in serviciu, iar seful statului nu va ezita sa actioneze.
Basescu i-a trimis o scrisoare lui Melescanu, in care precizeaza ca a luat act "cu ingrijorare" de refuzul acestuia de a transmite cererile sale pentru inceperea urmaririi penale a fostilor si actualilor ministri Adrian Nastase, Miron Mitrea, Victor Babiuc, Zsolt Nagy, Tudor Chiuariu, Paul Pacuraru, Codrut Seres si Decebal Traian Remes, desi dosarele cauzelor au fost remise ministrului interimar inca din 16 ianuarie.
"Fac precizarea ca presedintele Romaniei nu este organ de cercetare penala si nici nu se substituie procurorului sau judecatorului cauzei", a declarat Basescu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.