Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara a avertizat asupra cresterii alarmante a numarului de cazuri de turbare. „In anul 2007, s-a constatat o crestere a incidentei turbarii la animalele domestice si salbatice. Cele mai multe cazuri de turba
Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara a avertizat asupra cresterii alarmante a numarului de cazuri de turbare. „In anul 2007, s-a constatat o crestere a incidentei turbarii la animalele domestice si salbatice. Cele mai multe cazuri de turbare au fost confirmare la vulpi, al caror numar a crescut alarmant“, se arata intr-un comunicat remis de Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA). Astfel, in anul 2007, au fost confirmate 355 de cazuri de turbare la animale domestice si salbatice, comparativ cu anul 2006, cand au fost confirmate 296 de cazuri. Din numarul total de cazuri, cele mai multe, respectiv 244, au fost inregistrate la animalele salbatice, din care 95% la vulpe. „Pentru a evita raspandirea turbarii, proprietarii de caini sau de pisici trebuie sa-si vaccineze animalele, fiind interzisa iesirea acestora din curti.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.