Surse liberale ne-au precizat ca prim-ministrul le-a cerut ieri liderilor din BPC sa analizeze daca partidul are de castigat din amanarea sau urgentarea alegerilor locale. Tot ieri, pesedistii au sustinut ca nu ar vota o eventuala restructurare guver
Surse liberale ne-au precizat ca prim-ministrul le-a cerut ieri liderilor din BPC sa analizeze daca partidul are de castigat din amanarea sau urgentarea alegerilor locale. Tot ieri, pesedistii au sustinut ca nu ar vota o eventuala restructurare guvernamentala. Vicepresedintele liberal Radu Rusanu a sustinut ieri, la finalul sedintei BPC, ca motivele invocate de presedintele Traian Basescu pentru respingerea Noricai Nicolai sunt neintemeiate. El a explicat ca PNL asteapta "o motivatie serioasa" in cazul respingerii candidaturii Noricai Nicolai de catre seful statului. "BPC al PNL isi mentine propunerea pentru Ministerul Justitiei in persoana Noricai Nicolai, neconsiderand ca exista motive intemeiate pentru schimbarea acestei propuneri. Nu avem de ce sa mai dam un vot, o sustinem in continuare pe Norica Nicolai. Asteptam o motivatie serioasa din partea presedintelui Romaniei pentru ca acea motivatie serioasa nu a existat", a adaugat vicepresedintele liberal. In ceea ce priveste sesizarea Curtii Constitutionale in cazul Norica Nicolai, Rusanu a spus ca nu s-a discutat acest subiect in aceasta sedinta a Biroului Politic, dar ca "probabil" va fi analizat in cursul acestei saptamani. Tot in sedinta conducerii PNL, Bogdan Olteanu si Dan Motreanu au cerut demisia liderului de la Gorj, Ilie Morega, invocand deficitul de imagine a acestuia, membrii BPC respingand aceasta propunere. PSD nu va vota pentru restructurarea Guvernului, daca aceasta este folosita ca tertip politic pentru ca Norica Nicolai sa ajunga ministrul Justitiei. Purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu, a spus ca se va respinge ideea folosirii Parlamentului in disputa dintre premier si presedinte. (R.G/C.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.