Fabrica Nokia de la Jucu se va deschide in prima decada a lunii urmatoare, data avansata pentru eveniment fiind 11 februarie. Intre timp, compania face noi angajari.

Intre Cluj-Napoca si Jucu va fi construita o autostrada Tevatura
Fabrica Nokia de la Jucu se va deschide in prima decada a lunii urmatoare, data avansata pentru eveniment fiind 11 februarie. Intre timp, compania face noi angajari.

Intre Cluj-Napoca si Jucu va fi construita o autostrada Tevatura creata in jurul fabricii Nokia de linga Cluj si al inchiderii celei din Germania, de la Bochum, a adus presa germana in localitatea Jucu, in cautarea raspunsurilor. Departe de scandal si declaratii, fabrica si oamenii sai isi vad de treaba, deoarece, potrivit directorului Tetarom, Viorel Gavrea, data deschiderii oficiale a investitiei Nokia de la Jucu este 11 februarie. Conform reprezentantilor Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM) Cluj, Nokia este in plin proces de recrutare de angajati. Se fac interviuri saptaminal, cu 50-100 de persoane, iar cei care primesc jobul sint scolarizati de catre compania finlandeza, dupa cum au promis inca din vara trecuta, la bursa locurilor de munca Nokia.

Pina in prezent au fost angajati 200 de oameni, iar estimarile AJOFM au fost ca 1.000-1.500 de persoane vor ajunge sa lucreze in satul Nokia pina la finalul acestui an. In cinci ani, cifra angajatilor urmeaza sa depaseasca 10.000, conform proiectului initial. Cifra maxima de locuri de munca, vehiculata anul trecut la momentul semnarii contractului, este de 15.000. Tot conform datelor facute publice de companie anul trecut, salariul pentru muncitori precum agenti de manipulare, operatori de asamblare si ambalare finala se va situa intre 170 si 230 de euro pe luna, brut, cu bonuri de masa incluse.

Cititi ce spune Nokia despre inchiderea fabricii din Bochum, Germania, pe www.cotidianul.ro/select


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.