"Aveam nevoie de mici interstitii pentru a umple spatiul destinat publicitatii si pe care nu puteam sa-l acoperim. Acesta e motivul pentru care am introdus calupurile de desene animate, de cate un minut. Ne cerem scuze pentru aceasta greseala", a d

"Aveam nevoie de mici interstitii pentru a umple spatiul destinat publicitatii si pe care nu puteam sa-l acoperim. Acesta e motivul pentru care am introdus calupurile de desene animate, de cate un minut. Ne cerem scuze pentru aceasta greseala", a declarat Steven White General Manager AXN pentru Europa Centrala. in cadrul sedintei Consiliului National al Audiovizualului.

Acceptam scuzele.Dupa o astfel de declaratiune, sincer, mi-a cam venit inima la loc. Eram chiar panicat de faptul ca difuzarea respectivului desen animat ar avea in spate, dupa o profunda si stufoasa analiza de marketing, o latura educativa, sau, mai mult, era chiar o incursiune in cunoasterea naturii, o desconspirare a modului meschin in care veveritele isi ascund, in spatele aparentelor dragalase, simpaticute si chiar frivole, adevaratul crez despre lume si viata - suicidul. Motivatia difuzarii acestui serial ma indeamna sa fac un apel catre ocuparea spatiului publicitar in media, in caz contrar ne putem trezi oricand cu alte animale la fel de aprige in manifestarea sensibilitatii spre suicid, consum de droguri, fabricarea de bombe si alte bagateli d-astea ce tin d-o etica ce se dovedeste din ce in ce mai invechita in societatea moderna si contemporana. Doar n-o sa ne ducem tocmai noi impotriva trend-ului! (cu bucurie consemnez c-am putut folosi acest cuvant al limbii romane).

In cadrul aceleiasi sedinte a CNA domnul White a mai declarat faptul ca "Veveritele sinucigase" n-au constituit o achizitie in adevaratul sens al cuvantului. "De multe ori, cand se cumpara programe, exista unul sau doua pe care vrei sa le cumperi, dar pentru a le putea achizitiona, trebuie sa cumperi si celelalte programe incluse in pachet. Desenul animat a fost cumparat la pachet. Ne pare foarte rau ca s-a ales programul gresit pentru difuzare".
Inteleg si mai bine situatia. Inteleg si vad in practica vanzarii "la pachet" momentul absolut vizionar al economiei romanesti, d-acu' un sfert de veac, cand nu era nici macar pe langa taraba din piata, cand in librarii functiona aceasta regula a compensaiii si a complementaritatii valorilor - Ia d-aci un "Omagiu" daca-ti arde sa-ti plimbi ochii pe-un "Cel mai iubit dintre pamanteni"! Lasandu-mi ratiunea sa doarma nasc idei. Maine s-ar putea sa gasesc un Bach asezonat c-o manea, un Eliade protocronicizand amical c-un Corut sau convietuire secventiala a unui film de arta cu ceva Van Damme.

Mai prozaic. CNA a hotarat notificarea Ofcom, principalul for de reglementare in domeniul audiovizual din Marea Britanie, tara in care postul AXN este licentiat, si a Comisiei Europene cu privire la incalcarea prevederilor legislatiei audiovizuale din Romania, in cazul protectiei copiilor.

CNA a "sinucis" serialul!
Mentionez ca am vrut sa "ezemplific" acest material cu secvente video. You tube m-a impiedicat sa fac acest lucru. Deci se poate si altfel.
Cenzurati, spre a ne proteja copiii!


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.