Presedintele moldovean, Vladimir Voronin, a primit ieri decoratia „pentru merite deosebite in consolidarea coeziunii dintre natiunile pravoslavnice“ din mainile Patriarhului rus Aleksei al II-lea. Ceremonia, oficiata la Catedrala din Mos
Presedintele moldovean, Vladimir Voronin, a primit ieri decoratia „pentru merite deosebite in consolidarea coeziunii dintre natiunile pravoslavnice“ din mainile Patriarhului rus Aleksei al II-lea. Ceremonia, oficiata la Catedrala din Moscova, face parte din programul vizitei de doua zile a presedintelui Voronin in capitala Rusiei.
Patriarhul Rusiei, Aleksei al II-lea, a calificat actiunile Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane referitoare la Mitropolia Basarabiei drept „anticanonice“, „imixtiuni pe teritoriul unei biserici ortodoxe autocefale“, se arata intr-un comunicat al presedintiei Republicii Moldova. La randul sau, Vladimir Voronin si-a exprimat recunostinta pentru modul in care Biserica Ortodoxa Rusa ii apreciaza activitatea.

De dragul medaliei rusesti, Voronin a mers pana in panzele albe. El a anuntat recent ca este gata sa renunte chiar si la calitatea de membru al Consiliului Europei, in detrimentul respectarii deciziei CEDO privind Mitropolia Basarabiei. Conflictul dintre cele doua biserici ortodoxe din Republica Moldova si, la scara mai mare, &icir c;ntre Biserica rusa si cea romana, a fost starnit de decizia Bisericii Ortodoxe Romane, din toamna anului trecut, de a reactiva trei eparhii istorice pe teritoriul moldovean. Vizita lui Voronin marcheaza o revenire spre Rusia a puterii de la Chisinau, dupa o perioada de criza dintre cele doua tari.

Plan secret Voronin-Putin


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.