Adeptii presedintelui Basescu il gasesc perfect. De regula, il aproba in toate. Chiar daca nu are dreptate. Il considera personajul pozitiv national care nu greseste niciodata sau daca greseste, i se ingaduie orice. Asemenea atitudine a generat o rea
Adeptii presedintelui Basescu il gasesc perfect. De regula, il aproba in toate. Chiar daca nu are dreptate. Il considera personajul pozitiv national care nu greseste niciodata sau daca greseste, i se ingaduie orice. Asemenea atitudine a generat o reactie in oglinda: contestatarii presedintelui Basescu il considera intruchiparea raului absolut.
La fel, suporterii presedintelui Basescu manifesta o inversunare impietrita in contestarea premierului Tariceanu. Refuza sa vada realizarile Guvernului. Nu recunosc nici macar faptul ca prim-ministrul e un domn, cu care nu-ti e rusine in lume. Nu doar pentru ca vorbeste foarte bine limbile de circulatie internationala. Unii formatori de opinie il prezinta pe premier la modul derizoriu, prin prisma cultului presedintelui. Ii acuza pe guvernanti de coruptie, iar pe prezidentiali ii considera imaculati. In ciuda evidentei.
Adeptii premierului Tariceanu ii semnaleaza si greselile. Cred ca numai asa sustii cu adevarat pe cineva, nu doar apreciindu-i reusitele. Pe de alta parte, contestatarii liberali nu inventeaza neajunsuri ale presedintelui Basescu, ci doar le semnaleaza. Si le analizeaza. Numai ca eroarea contestatarilor poate fi sa nu-i acorde, totusi, presedintelui tarii nici un beneficiu al dubiului, nici prezumtia ca ar putea avea dreptate in anumite privinte. Personal, imi doresc ca presedintele Basescu sa-mi dea ocazia sa-i dau dreptate. Pentru un bine facut Romaniei. Demonizarea celui contestat si angelizarea celui admirat sunt neavenite. Deopotriva in plan editorial, politic si social, pentru ca afecteaza normalitatea unei populatii intens polarizate. Cu ura, din pacate.
Ziarului ZIUA i se reproseaza in mod injust atitudinea antiprezidentiala. O fac tocmai suporterii ferventi ai presedintelui Basescu, de parca opinia si optiunea ar fi un monopol al lor, nu un drept al tuturor. In acest ziar, presedintele Basescu este contestat cu argumente: nu i se ignora erorile si nici nu i se inventeaza pacatele pe care nu le are. Mai mult, apar suficiente comentarii in care "seful statului" este sustinut. Si daca ZIUA nu omite aspectele pozitive ale guvernarii Tariceanu, sunt - chiar in mult mai mare masura - dezavuate nereusitele si prostiile. Fara menajamente.
Apar in ZIUA critici dure, chiar campanii, la adresa unor ministri considerati incompetenti, cu o frecventa mai mare decat in orice alta publicatie, chiar si prezidentiala. Sunt, insa, luati in vizor si cei de la partidul prezidential, pe care oficioasele ii menajeaza. Si unora le aplica tratamente de tip "Nufarul", iar pe liberali ii desfiinteaza, promovand irealitatea ca deontologie. In contrapondere, altii din mass-media iau apararea celor nedreptatiti.
ZIUA nu este un ziar impartial. Normal! Mi se pare ipocrit si nepotrivit sa ceri cuiva impartialitate. Prefer un patimas argumentat, motivat de convingeri, unui deontolog fariseu, ghidat de interese mascate. Dar indiferent de preferinta, sunt necesare spiritul critic si obiectivitatea. Chiar bunul simt. De curand, un editorialist oficios ii numea "javre" pe cei care il combat pe presedintele Basescu, participanti la emisiunea "Sinteza zilei" a lui Mihai Gadea, de la Antena 3. Infierati ca ii apara pe liberalii supusi la linsaj. In loc sa-i atace in haita. La comanda. Curat deontologic.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.