Ministerul Finantelor din Japonia a luat decizia de a dota aparatele care vand tigari cu un dispozitiv de identificare a cumparatorului. In acest fel autoritatile vor sa previna vanzarea tigarilor catre minori, informeaza tatar-inform.ru. In Jap
Ministerul Finantelor din Japonia a luat decizia de a dota aparatele care vand tigari cu un dispozitiv de identificare a cumparatorului. In acest fel autoritatile vor sa previna vanzarea tigarilor catre minori, informeaza tatar-inform.ru. In Japonia orice persoana cu varsta sub 20 de ani este considerata a fi minor. RISC.Companiile care nu si-au dotat aparatele cu dispozitive de identificare, inca din iulie 2007, vor fi amendate sau li se va retrage liceenta de vanzare. Asociatia japoneza a companiilor de tutun si alte organizatii vor elibera cartele speciale - cu fotografie. Astfel, aparatele vor putea citi datele de pe aceste cartele in momentul cumpararii pachetelor de tigari. Asociatia japoneza a companiilor de tutun a inceput sa doteze aparatele cu dispozitive de citire inca din 2006. La finele anului trecut ea dotase cu aparate cu 67 % din punctele de vanzare din tar]. Costul modernizarii unui aparat costa 700 dolari SUA. Conform datelor oficiale ¼ din populatia Japoniei fumeaza. Autoritatile tarii efectueaza campanii active anti-tutun, introduc amenzi si interzic fumatul in locurile publice.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.