Guvernul din Arabia Saudita va modifica legea care interzice femeilor sa conduca masina, in incercarea de a calma spiritele unei miscari de modernizare intr-un stat profund conservator. Decizia controversata a fost confirmata de oficiali guvernamenta
Guvernul din Arabia Saudita va modifica legea care interzice femeilor sa conduca masina, in incercarea de a calma spiritele unei miscari de modernizare intr-un stat profund conservator. Decizia controversata a fost confirmata de oficiali guvernamentali si este planificata sa intre in vigoare pina la sfirsitul acestui an. Ea vine in intimpinarea dorintei celor care sustin necesitatea acordarii unei mai mari libertati femeilor. Familia regala saudita a respins pina acum aceste cereri, sustinind ca nu se bucura de sprijinul populatiei. Interdictia de a conduce dateaza din 1932, desi din 1960 fetele si-au cistigat dreptul de a merge la scoala, de exemplu. Abdulaziz bin Salamah, ministrul adjunct pentru Informatii, a declarat ca programul de reforma a fost aminat din cauza dezbaterilor care au avut loc pe acest subiect. (S.M.)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.