Inotatorul roman este nevoit sa mearga zilnic la Pitesti pentru antrenamente, dupa ce bazinul de la Complexul „Lia Manoliu" a fost afectat de deflagratia de duminica.

Explozia de la Complexul „Lia Manoliu" are replici pina la Beijing Explozia ce a avut loc duminica la Complexul Sportiv National ,,Lia Manoliu’’ il pune pe drumuri pe inotatorul roman Dragos Coman (foto medalion). Calificat la Olimpiada de la Beijing din august, Coman va trebui sa faca naveta Bucuresti-Pitesti pentru a se antrena, intrucit bazinul de la Bucuresti a fost inchis pentru o perioada. „Din lotul olimpic se antrena la Bucuresti numai Dragos Coman, restul fiind juniori si sportivi de la cluburi. Coman va face probabil zilele acestea pregatire fizica la Bucuresti si apoi, daca va fi cazul, il trimitem la Pitesti. Se duce dimineata, se intoarce seara. Depinde de cum decurg aici lucrarile, poate avem sansa sa se termine mai repede, sa nu il punem pe drumuri degeaba", a afirmat secretarul general al Federatiei Romane de Natatie, Stefan Iamandi.

Primarul Neculai Ontanu a decis sa inchida bazinul pentru efectuarea reparatiilor la conductele afectate. „Eu am inteles ca problema este legata de incalzire. Trebuie oprit totul pentru ca aceia de la gaze sa poata face verificarile necesare. Probabil ca va mai dura citeva zile. Zona cu bazinul nu a avut nimic de suferit de pe urma exploziei, dar problema e cu incalzirea. Am inteles ca, dupa ce vor termina cei de la Distrigaz, trebuie sa intre RADET-ul", a mentionat Iamandi.

Nu numai activitatea inotatorilor romani va fi afectata de explozie, ci si cea a atletilor. Intrucit sala in care isi efectuau pregatirea a fost inchisa, sportivii sint nevoiti sa se pregateasca pe stadion, bineinteles cit vremea le va permite. „In sala de atletism se antrenau toate loturile nationale care se afla in acest moment in Bucuresti. Noroc ca majoritatea sportivilor nostri din lotul olimpic sint plecati in cantonamente in strainatate. Cit timp sala va fi inchisa, sportivii se vor antrena afara, pe stadion. Speram ca sala sa fie redeschisa in cel mai scurt timp", a precizat presedintele Federatiei Romane de Atletism, Sorin Matei. Mai mult, forul de atletism ar trebui sa organizeze la sfirsitul acestei saptamini, la Bucuresti, un Grand Prix, insa totul depinde de rezolvarea problemelor de la sala. Bazinul acoperit si sala de atletism din cadrul Complexului Sportiv National ,,Lia Manoliu’’ au fost inchise pentru citeva zile, in vederea efectuarii expertizei tehnice de evaluare a pagubelor.