PricewaterhouseCoopers si Darian Rom Suisse Cluj-Napoca sunt singurele firme de consultanta care au depus oferte pentru evaluarea participatiilor din portofoliul Fondului Proprietatea, urmand ca evaluatorul sa fie selectat in maximum trei zile, dupa
PricewaterhouseCoopers si Darian Rom Suisse Cluj-Napoca sunt singurele firme de consultanta care au depus oferte pentru evaluarea participatiilor din portofoliul Fondului Proprietatea, urmand ca evaluatorul sa fie selectat in maximum trei zile, dupa analiza documentelor prezentate, informeaza Mediafax. "Caietul de sarcini a fost cumparat de patru firme, dar numai doua dintre acestea au depus oferte. In maximum trei zile, dupa analiza ofertei tehnico-economice, va fi selectat evaluatorul", a declarat ieri Emanoil Negut, presedintele in exercitiu al Consiliului de Supraveghere al Fondului Proprietatea.
Evaluarea portofoliului Fondului Proprietatea, autorizarea de catre CNVM si inscrierea la categoria Alte Organisme de Plasament Colectiv sunt conditii preliminare care trebuie indeplinite inainte de listarea Fondului la Bursa de Valori Bucuresti, operatiune prevazuta pentru vara anului 2008. Activele Fondului Proprietatea aduse ca aport la capitalul social au mai fost evaluate, la sfarsitul lunii septembrie 2007, de Firma Finevex SRL din Constanta, dar reprezentantii Fondului au anuntat atunci si intentia de selectare a unor evaluatori pentru determinarea valorii de piata a activelor, care sa cuantifice si creantele societatii.
Statul, reprezentat de Ministerul Economiei si Finantelor (MEF), este actionar majoritar al Fondului Proprietatea, iar persoanele private, al caror numar a ajuns, la inceputul lunii decembrie a anului trecut, la 3.028, au o participatie de 11,26% din capital.
Capitalul Fondului este asigurat printr-un portofoliu de participatii la diferite companii de stat sau privatizate, precum si din venituri din privatizari. Creat ca solutie pentru despagubirea fostilor proprietari deposedati de regimul comunist carora nu li se mai pot restitui in natura averile confiscate, Fondul Proprietatea a devenit operational, ca societate pe actiuni inregistrata la Registrul Comertului, in decembrie anul 2005.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.