Regizorul Cristian Mungiu si artistul Dan Perjovschi se numara printre castigatori editiei 2007 a Premiilor Cuvantul. Distinctiile au fost acordate, luni, la Centrul "Tinerimea Romana" din Capitala. Editia a XVII-a a Premiilor Cuvantul, acordate de

Regizorul Cristian Mungiu si artistul Dan Perjovschi se numara printre castigatori editiei 2007 a Premiilor Cuvantul. Distinctiile au fost acordate, luni, la Centrul "Tinerimea Romana" din Capitala. Editia a XVII-a a Premiilor Cuvantul, acordate de Revista Cuvantul pentru activitati culturale si artistice deosebite s-a desfasurat sub titulatura "Cultura in miscare". Castigatorii sunt:

Critica, Istorie literara si Eseu - Solomon Marcus, pentru volumul "Paradigme universale. Jocul" (Editura Paralela 45); Debut - Florin Partene, pentru volumul "Reverenta" (Editura Vinea); Proza - Radu Cosasu, pentru volumul "Supravietuiri 6. In jungla unui bloc de gheata" (Editura Polirom); Poezie - Marius Ianus, pentru volumul "Strumfii afara din fabrica" (Editura Cartea Romaneasca); Filozofie - Laura Pamfil, pentru volumul "Noica necunoscut. De la uitarea fiintei la reamintirea ei" (Editara Casa Cartii de Stiinta din Cluj Napoca); Sociologie si politologie - Adrian Miroiu, pentru volumul "Fundamentele politicii. Rationalitate si actiune colectiva (vol. II)" (Editura Polirom); Istorie - Mihail Neamtu, pentru volumul "Gramatica Ortodoxiei. Traditia dupa modernitate" (Editura Polirom); Arte vizuale - Dan Perjovschi, pentru expozitia "What happened to us?"; Muzica - Romanian Piano Trio (Alexandru Tomescu, Horia Mihail, Razvan Suma), pentru cele 94 de evenimente de muzica clasica desfasurate in 25 de orase din tara; Premiu special - Corul Preludiu pentru 35 de ani de activitate impliniti in 2007; Premiu special - Corneliu Bucur, directorul Complexului Muzeal Astra pentru demersul prin care UNESCO a instituit un nou premiu cultural; Teatru - Andriy Zholdak, pentru noua montare de la Sibiu, "Viata cu un idiot”; Film - Cristian Mungiu, pentru filmul "4 luni, 3 saptamani si 2 zile"; Media - Catalin Stefanescu pentru emisiunea "Garantat 100%", de la TVR 1.

Marele Premiu "Cuvantul" a fost obtinut de Caravana "4 luni, 3 saptamani si 2 zile.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.