Bulai Mihai Bogdan (foto), copi­lul de 9 ani disparut pe 13 ianuarie a.c. din comuna Poarta Alba, Con­stanta, a fost gasit fara suflare ieri, in jurul orei 17:30. Conform purta­torului de cuvant al IPJ Constanta, Radu Croitoru, un in
Bulai Mihai Bogdan (foto), copi­lul de 9 ani disparut pe 13 ianuarie a.c. din comuna Poarta Alba, Con­stanta, a fost gasit fara suflare ieri, in jurul orei 17:30. Conform purta­torului de cuvant al IPJ Constanta, Radu Croitoru, un inginer de la ferma nr. 6 - situata la aproxi­ma­tiv 4 km de Poiana si 3 km de Va­lul lui Traian - a gasit copilul in­ghetat, cu fesul tras bine pe cap, pro­babil in incercarea de a se incalzi. PE CaMP. Baiatul se afla intr-o sola de grau, la aproximativ 4 km de locul in care fusese vazut ultima oara de doi frati care au informat apoi politistii. In dupa-amiza zilei de 13 ianuarie, ziua disparitiei, baiatul fusese vazut mai intai de doi ciobani de la o stana, pe drumul de pe malul canalului. A doua si ultima oara, Bogdan a fost vazut, in jurul orei 15:00, trecand pe un drum pietruit pe langa o ferma situata la aproximativ 500-600 de metri de intrarea in Poiana. Se pare ca ulterior el a parasit acest drum, deoarece cadavrul lui a fost gasit pe camp. La prima vedere nu au fost constatate urme de violenta. Politistii care s-au ocupat de cautarea baia­tului sustin ca zona respectiva fu­sese periata de jandarmi miercuri (n.r. - toate operatiunile de cautare sunt insa coordonate de Politie) si ca toate fermele din zona au fost veri­ficate. Mai mult decat atat, luni, 21 ianuarie, copilul disparut fusese cautat si cu un elicopter. “Parintii au semnalat la Politie disparitia baiatului dupa 26 de ore. Probabil ca atunci el era deja mort”, a spus unul dintre politistii implicati in cautarile copilului, in incercarea de a se disculpa.
CHIAR VA PASA? Ieri, Politia Romana si-a prezentat bilantul de activitate pe 2007. La eveniment, din partea Parchetului General a participat, la masa prezidiului, si procurorul Marius Iacob, cel care a mobilizat, vreme de doua luni de zile, sute de politisti, jandarmi si scafandri, in cautarea presupusului cadavru al Elodiei Ghinescu, avocata disparuta din Brasov la 30 august 2007. Despre copiii disparuti, nici o vorba. Nici o aluzie, aruncata macar in treacat, asa, ca sa ne dam seama ca si cautarea si gasirea lor fac parte din activitatea Politiei Romane. Nu si-au gasit locul nici printre procentele prezentate in slide de chestorul Gheorghe Popa, seful IGPR (mereu sub deviza “infrac­tionalitate in scadere”), nici in discursul de o ora tinut de Cristian David, ministrul de Interne. Cu atat mai putin in scurta alocutiune a procurorului Marius Iacob. Cui ii pasa de copiii disparuti? Si pe cine afecteaza moartea unui copil care a murit cu zile? VORBE-N VaNT. Speech-ul tinut ieri de Cristian David in fata sefilor de inspectorate judetene de politie se incheie cu urmatoarea tirada: “Trebuie sa incheiem (n.r. - sic!) acest proces prin construirea unei politii care sa se bazeze pe increderea si respectul cetatenilor, o politie care sa fie si riguroasa, dar si viguroasa, o politie care sa devina un partener al comunitati (n.r. - sic!), politistilor revenindu-le rolul de a actiona cu profesionalism si integritate, in asa fel incat perceptia populatiei cu privire la politist sa se modifice substantial, acestia transformandu-se intr-un prieten real si veritabil al cetatea­nului.” Pentru Bulai Mihai Bogdan, un baietel de 9 ani care s-a rata­cit si a murit de frig, nu mai conteaza acum nici rigurozitatea, nici vigoarea Politiei Roma­ne. Nici nu s-a facut parastasul de un an pentru Roxana Iakab, fetita de 5 ani disparuta din Hoghiz (Bra­sov), care a fost gasita moarta intr-o ferma prin care politia “facuse cer­ce­tari”, si un alt copil ratacit e gasit intr-o zona “periata” de oamenii legii. (Paula Tudor, Adriana Oprea)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.