Ziarul Cotidianul a distribuit gratuit, in mai multe scoli generale din Capitala, 10.000 de volume „Enciclopedia Ilustrata a Familiei", din cadrul Colectiei EDUCATIVA.Elevii de la Scoala "Ion Heliade Radulescu"au primit enciclopediile de la Robert Turcescu Lansarea primului volum din Colectia EDUCATIVA a ziarului Cotidianul, „Enciclopedia Ilustrata a Familiei", a fost marcata ieri de o actiune in premiera, si anume de distribuirea gratuita a 10.000 de exemplare in mai multe scoli generale din Capitala. Directorul editorial al ziarului Cotidianul, Robert Turcescu, a fost prezent la Scoala "Ion Heliade Radulescu" din sectorul 1, unde a luat parte la distribuirea volumului "Enciclopedia Ilustrata a Familiei". „Dupa o serie de enciclopedii, ziarul Cotidianul propune Colectia EDUCATIVA in 16 volume, ce contine lucruri nemaipomenite si extrem de interesante despre animale, continente, care ma fac si pe mine sa citesc", le-a explicat Robert Turcescu scolarilor. Elevii de la Scoala „Ion Heliade Radulescu" au primit cu entuziasm primul volum al Colectiei EDUCATIVA. „Este o carte care include tot, foarte reusita si interesanta. Imi place ca are foarte multe poze explicative si cel mai mult imi place ca te invata cum este viata in alte tari", este de parere Ioana, eleva in clasa a V-a, dupa o prima rasfoire a cartii. Daca fetele au fost incintate de informatiile despre animale, majoritatea baietilor s-au oprit asupra paginilor despre aeronave. „Imi plac avioanele. Nu am apucat sa citesc tot ce scrie aici, dar pozele sint foarte frumoase. Abia astept sa ajung acasa sa citesc mai pe indelete toata cartea", ne-a spus un baietel tot in clasa a V-a.

Initiativa ziarului Cotidianul a surprins in mod placut cadrele didactice din scolile generale. Victoria Barbu, directoarea Scolii generale „Ion Heliade Radulescu" din sectorul 1 al Capitalei, a apreciat, in mod special, grafica si pozele edificatoare ale volumui „Enciclopedia Ilustrata a Familiei". „Textul este concis si trezeste curiozitatea, incita la cautari, pentru a se adinci si mai mult in subiectul propriu-zis. Elevii din scoala mea sint copii cu un bagaj de cunostinte bogat, care calatoresc mult. Sint foarte incintati de aceste enciclopedii care inca de la o prima vizualizare le-au trezit interesul", a spus Victoria Barbu. Mai mult, ea ne-a declarat ca volumele Colectiei EDUCATIVA vor fi utilizate pentru pregatirea proiectelor la diferite materii. „Cum mi-au spus si copiii, informatiile care se gasesc in aceasta carte pot fi folosite in realizarea temelor sau a referatelor", a adaugat directoarea Scolii generale „Ion Heliade Radulescu".

Intreaga Colectie EDUCATIVA contine in total 16 volume, semnate de editura britanica Dorling Kindersley, ce vor insoti ziarul Cotidianul in fiecare luni.

Volumele contin peste 12.000 de ilustratii si fotografii si aproximativ 5.000 de articole concepute de specialisti in diverse domenii ale stiintei. Primul volum s-a vindut la un pret special de 4,9 lei, celelalte urmind sa fie vindute la pretul de 14,9 de lei.

„Cartea aia cu pasarea" a plecat in cautarea copiilor Timp de doua zile, Cotidianul a cautat prin Bucuresti cei mai curiosi copii. O mie dintre ei au primit primul volum din Colectia EDUCATIVA.EDUCATIVA i-a intimpinat pe copii si la joaca Simbata si duminica, in avanpremiera la ziua de ieri, cind si-a facut debutul „Enciclopedia Ilustrata a Familiei", o echipa din redactia Cotidianul a luat cu asalt zonele din Capitala cu cea mai mare densitate de copii pe metru patrat. Teatrul „Ion Creanga", Muzeul National de Arta al Romaniei (MNAR), spatiile de joaca din complexurile comerciale Plaza Romania si Bucuresti Mall si magazinele Diverta din aceste arii au fost alese pentru cele 1.000 de exemplare din primul volum al celei mai recente colectii lansate de Cotidianul. Copiii care au luat cu asalt spectacolele de dimineata de la Teatrul „Ion Creanga", unde s-au jucat „Tigrusorul caruia ii placeau clatitele" si „Cenusareasa", au exclamat: „A venit cartea aia cu pasarea pe cotor" si s-au lasat cu greu scosi din sala in incapatinarea lor de a sorbi dintr-o privire toate fascinatiile care incep cu litera A. La MNAR, grupele de cite 25 de copii de la atelierul „Mari maestri pe intelesul micilor artisti" pareau sa stie mai multe despre volum decit cei care erau tocmiti sa li-l dea cadou. „Am vazut reclama, apare miine!", i-au luat vorba din gura cei mici echipei Cotidianul.

La Plaza Romania si la Bucuresti Mall, in spatiile de joaca si prin librariile Diverta, unde fluxul de scolari si prescolari e la fel de mare, intre trei si opt seara s-a epuizat restul de volume. Odata intrati in posesie, cu carti care masurau cit jumatate din inaltimea celor mai multi, copiii s-au intors cu ele sub brat, preocupati de jocurile lasate o vreme de-o parte. Care pe la masinute, care prin tarcuri.

Toate detaliile despre Colectia EDUCATIVA, pe www.cotidianul.ro/select