Prezentat in premiera mondiala la Salonul Auto International de la Frankfurt (IAA), Caddy Maxi acopera segmentul de piata dintre Caddy si T5. Caddy Maxi Life a fost prezentat in premiera la SIAB si s-a bucurat de atentia vizitatorilor standului Volks
Prezentat in premiera mondiala la Salonul Auto International de la Frankfurt (IAA), Caddy Maxi acopera segmentul de piata dintre Caddy si T5. Caddy Maxi Life a fost prezentat in premiera la SIAB si s-a bucurat de atentia vizitatorilor standului Volkswagen Autovehicule Comerciale. Noutatea acestui model este reprezentata de lungimea care este cu 47 de cm mai mare decat cea a Caddy, ceea ce inseamna un spatiu mai mare pentru pasageri. Variantele Furgon si Combi vor fi lansate de VW la salonul auto de la Amsterdam.
Automobilul combina calitatile unui vehicul de transport cu versatilitatea unei masini de pasageri compacte, generand o noua clasa de vehicule. Comparat cu binecunoscutul Caddy, Maxi a crescut in lungime de la 4,41 metri la 4,88 metri. Acest lucru a creat un automobil incredibil de spatios, ce poate adaposti pana la 4.200 litri de cargo (in versiunea utilitara).
Modelul a aparut datorita cererilor de pe piata pentru un autovehicul mai spatios, dar care sa confere functionalitate lui Caddy.PropulsorNoul model este echipat cu un motor de top: un TDI ce dezvolta 103 kW si 320 Nm. Designul de care beneficiaza Caddy a fost adaptat la scara 1:1 pentru Caddy Maxi.
Diferenta majora este caroseria care a fost lungita cu 470 mm, pana la exact 4.875 mm.
Comparata cu versiunea “standard” de 4.405 mm, cresterea poate fi exprimata si pe segmente: 151 mm in plus consola spate; 319 mm in plus intre usile culisante si puntea spate. Ampatamentul masoara acum 3.002 mm.VersatilitateUn factor major in succesul Caddy este interiorul variabil, dar clar structurat. Din acest motiv, conceptul de spatiu a fost folosit si pentru Caddy Maxi. Scaunele si habitaclul sunt identice, iar calitatea recunoscuta a fost pastrata. In acest caz, nu numai cel de la volan si pasagerul din fata se pot bucura de confortul deosebit si spatiul generos, dar si cei cinci pasageri din cele doua randuri de scaune din spate.Spatiu mareAccesul in Caddy este confortabil. Responsabile cu acest lucru sunt usile laterale culisante late de 700 mm si inalte de 1.108 mm. In plus, special pentru noul Caddy Maxi, spatiul dintre randul doi si trei de scaune a crescut cu 50 mm. Chiar si cu toate cele sapte locuri ocupate, portbagajul ofera un volum de 380 litri.
Al doilea rand de scaune poate fi rabatat si culisat, iar al treilea rand poate fi scos complet. Volumul de incarcare creste in acest fel la 1.350 litri.DotariCaddy Maxi Life a fost gandit special pentru a transporta sapte oameni si bagajele lor in confort total pe trei randuri de scaune (2/3/2). Echiparea caracteristica a modelului include doua portiere culisante, spoilere si praguri vopsite in culoarea caroseriei. In interior, numeroasele spatii de depozitare si finisarea excelenta dau o nota sofisticata si eleganta.DieselVolkswagen Autovehicule Comerciale va oferi modelul Caddy Maxi cu un motor pe benzina si doua propulsoare TDI. Motorul pe benzina genereaza o putere maxima de 75 kW. Cele doua motoare TDI ofera si mai multa putere si o economie exemplara de carburant. Motorul de doi litri cu 103 kW este nou in gama Caddy. Ca si in trecut, cunoscutul motor 1.9 TDI de 77 kW reprezinta versiunea entry-level in lumea diesel. Poate fi combinat, optional, cu o cutie de viteze DSG.EchipareVolkswagen Autovehicule Comerciale va oferi trei versiuni de echipare pentru Caddy Maxi. Acestea sunt special gandite pentru a multumi orice client. Caddy Maxi Life va ajunge pe piata romaneasca in anul 2008. Va fi urmat de versiunile comerciale Caddy Maxi Kombi si Caddy Maxi Furgon.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.