Cu Stefan Iordache si Mitica Popescu in rolurile principale, alaturi de Dana Dembinski-Medeleanu, spectacolul s-a bucurat de-a lungul timpului de cronici favorabile si de un mare succes la public.
Stefan Iordache si Mitica Popescu se afla la 27
Cu Stefan Iordache si Mitica Popescu in rolurile principale, alaturi de Dana Dembinski-Medeleanu, spectacolul s-a bucurat de-a lungul timpului de cronici favorabile si de un mare succes la public.
Stefan Iordache si Mitica Popescu se afla la 27 de ani de la prima lor colaborare pe scena, in "Emigrantii" de Slawomir Mrozek, in regia lui Mircea Daneliuc.
Reprezentatia cu numarul 100 a spectacolului "Alex si Morris" dupa textul lui Michael Elkin, pus in scena de Gelu Colceag la Teatrul Mic din Bucuresti, va avea loc pe 25 ianuarie. Desi premierele ies greoi, iar teatrul nu are, in ultimii ani, vizibilitatea pe care ar trebui s-o aiba, spectacolul care-i aduce in fata publicului pe doi mari actori, Stefan Iordache si Mitica Popescu, este una dintre acele montari longevive, in care frumusetea partiturilor actoricesti si felul in care sunt sustinute reprezinta o garantie a succesului.
Un batran evreu orgolios si aparent cinic se intalneste cu un alt batran, naiv si sincer, intr-un azil de batrani. Zi dupa zi redescopera impreuna poezia vietii, se tachineaza, isi umplu reciproc singuratatile, isi retraiesc iubirile si, cu umor si tandrete, desfac bucata cu bucata trairile unei varste pe care nici unul dintre ei nu este inca pregatit sa si-o asume. Intr-o camera dintr-un azil de batrani, Alex este nevoit sa accepte compania unui coleg de camera, Morris, cu o personalitate total diferita de a lui. Micile evenimente din sanatoriu, tabieturile lor de oameni in varsta, amintirile pe care le deapana ii fac sa strabata un drum sinuos dinspre antipatie spre amicitie. Din tinta ironiilor, Morris devine un prieten, aproape singurul pe care Alex il are pe lume. Jocul de-a soarecele si pisica se transforma intr-o calda alinare a suferintelor de batrani singuri. Iar faptul ca regizorul opereaza o modificare importanta in textul lui Elkin, transformand rolul infirmierului intr-un rol de infirmiera, jucat de Dana Dembinski, adauga spectacolului o nota de tandrete in plus, colorand putin scena si gandurile celor doi batrani cu o prezenta feminina.
O poveste despre oameni care redescopera tarziu valorile prieteniei, doi actori care se pun reciproc in valoare, o regie care isi lasa personajele sa se contureze singure, "Alex si Morris" propune publicului intalnirea cu numarul 100. (M.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.