Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) nu a primit, pana marti la pranz, nici o notificare, inclusiv prin Sistemul Rapid de alerta al Uniunii Europene, privind intrarea in tara a vreunei cantitati de carne alterata, asa cum informa un cotidian german.

"Nu am primit nici un fel de notificare, pana in acest moment, de la directiile de specialitate din tara in legatura cu posibile neconformitati la carne. Nici prin Sistemul Rapid de Alerta pentru Alimente si Furaje care functioneaza la nivelul Uniunii Europene nu a fost semnalata o neregularizate", a declarat Alina Monea, seful Biroului de presa al ANSVSA. Reprezentantul ANSVA a spus ca autoritatea ramane in continuare in alerta.

Pagina electronica a Die Zeit a relatat ca Procuratura germana ancheteaza acuzatiile formulate de angajatii romani ai unei fabrici de prelucrare a carnii din Lohne, care au afirmat ca aceasta proceseaza cu regularitate cantitati mari de capete de porc descompuse. "Carnea era foarte stricata; trebuia sa tai capetele de porc, dar mi s-a facut rau si am varsat", a declarat unul dintre muncitorii de la BFZ Brägeler Fleischzerlegung GmbH. Conform Die Zeit, carnea stricata era amestecata cu carne de calitate si era prelucrata numai in zilele de la sfarsitul saptamanii, pentru a evita controalele veterinare.