Pietele unde se tranzactioneaza derivate pe actiuni au fost agitate saptamana trecuta, la aceasta contribuind evolutia fluctuanta a preturilor, care dupa o serie de 10 sedinte consecutive de scadere, au revenit, incepand de joi, pe un trend ascendent
Pietele unde se tranzactioneaza derivate pe actiuni au fost agitate saptamana trecuta, la aceasta contribuind evolutia fluctuanta a preturilor, care dupa o serie de 10 sedinte consecutive de scadere, au revenit, incepand de joi, pe un trend ascendent. Aceasta evolutie a adus castiguri mari speculatorilor, care, doar in sedinta de miercuri, au putut obtine, pe SIF 2 si SIF 5, profituri de peste un milion de euro, luand in calcul diferenta dintre pretul de inchidere de marti si minimele atinse miercuri. Remus Stoica, directorul sucursalei Sibiu a Nova Invest, observa, la jumatatea saptamanii, ca "in functie de analiza tehnica, care indica depasirea unor suporturi importante, dar si de stirile fundamentale s-au resimtit iesiri masive ale capitalurilor straine de pe spot. Acesti investitori au target-uri bine definite si actioneaza acum inspre acumularea de lichiditati de pe piata spot. Este bine ca avem la indemana instrumentele derivate prin care investitorii afectati de scadere pot sa-si protejeze eficient portofoliile si chiar sa speculeze cu rezultate excelente". Şedinta de joi a adus dupa o lunga perioada castiguri cumparatorilor, Mirabela Coos, broker la SSIF Broker Cluj, observand ca "volatilitatea deosebita a tinut jucatorii cu sufletul la gura. Fiind vorba de o piata care se 'aduna>> dupa o corectie de circa 20%, prudenta i-a facut pe speculatori sa-si reconsidere pozitiile, finalul sedintei fiind caracterizat de cresteri considerabile ale preturilor". Cele mai cautate derivate au fost cele pe SIF 5. Pentru martie acestea au scazut in primele trei sedinte de la 4,041 lei la 3,713 lei, pentru ca joi sa fie tranzactionate la 3,7523 - 3,875 lei, iar vineri sa fie atins un maxim de 3,9199 lei. Pentru iunie scaderea inregistrata a fost de la 4,247 la 3,953 lei, minim de la care vineri s-a urcat la 4,1148 lei. Pentru septembrie preturile au fluctuat intre 4,25 si 4,56 lei, maxim atins vineri, iar pentru decembrie intre 4,4 si 4,6 lei. Derivatele pe SIF 2 au coborat miercuri pentru martie pana la un minim de 2,912 lei, pentru ca vineri sa urce la 3,1101 lei, fata de maximul de luni de 3,1898 lei. Pentru iunie, preturile au scazut de la 3,31 lei la 3,0501 lei, pentru ca vineri sa urce la 3,235 lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.