Nu tranzitia a inventat homunculii. Ei exista indiferent de epoca, dar ies la iveala din gaurile din dusumea, påna ce se transforma in legiune, in anumite contexte istorice favorabile. Tranzitia ar fi doar unul dintre contexte. Daca tranzitia
Nu tranzitia a inventat homunculii. Ei exista indiferent de epoca, dar ies la iveala din gaurile din dusumea, påna ce se transforma in legiune, in anumite contexte istorice favorabile. Tranzitia ar fi doar unul dintre contexte. Daca tranzitia prelungeste un regim in care spiritul a agonizat, dar lichelele prospera, inseamna ca nesansele sa te intålnesti pe strada cu un homuncul sau sa il vezi zilnic la televizor cresc peste medie. Un homuncul tipic al tranzitiei este activistul. N-are vårsta, asa cum se crede eronat, si contraargumentele lui uimesc prin constanta. Un om normal va spune azi despre ceva ca e rau, dar måine va fi capabil sa aiba o dilema care ii va schimba opiniile, pe cånd ceea ce numeste activistul rau, in numele ideologiei pe care o slujeste, va fi rau la infinit.
- - -
Bunaoara, nu l-am auzit zicånd niciodata pe filozoful si publicistul Catalin Avramescu ceva de bine despre liberali. Pentru el, liberalii exprima tot raul de pe lume, raul absolut, disecat si expus oprobriului public.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.