Atacantul peruan Andres Augusto Mendoza Azevedo (foto), in varsta de 29 de ani, ultima oara la Metalurg Donetk, a semnat ieri un contract pe doua sezoane si jumatate cu Steaua, informeaza site-ul oficial al gruparii din Ghencea. Aseara era asteptat s
Atacantul peruan Andres Augusto Mendoza Azevedo (foto), in varsta de 29 de ani, ultima oara la Metalurg Donetk, a semnat ieri un contract pe doua sezoane si jumatate cu Steaua, informeaza site-ul oficial al gruparii din Ghencea. Aseara era asteptat sa ajunga la Bucuresti si atacantul columbian Jose Alcides Moreno Mora, in varsta de 26 de ani, de la Independiente (imprumut pana la vara, cu optiune de cumparare), la Steaua urmand sa vina inca un columbian, Dayro Mauricio Moreno Galindo, in varsta de 22 de ani, de la Once Caldas, grupare care a anuntat pe site-ul sau oficial cedarea atacantului care urmeaza sa ajunga zilele urmatoare la Bucuresti. "Caldas a cedat 80 la suta din drepturile federative ale jucatorului, pastrand 20 la suta pentru viitoare eventuale negocieri pentru cumparare definitiva", a scris sursa citata.
"Sunt foarte fericit ca am ajuns la Steaua. Va trebui sa muncesc mult fiindca imi doresc sa joc bine si sa inscriu cat mai multe goluri pentru noua mea echipa. Obiectivul principal pentru mine si pentru Steaua este titlul de campioana, care ne va duce in UEFA Champions League, acolo unde aceasta echipa este obisnuita sa joace an de an. Un alt motiv pentru care am semnat cu Steaua este acela ca persoanele din conducerea clubului m-au primit foarte bine si mi-au demonstrat ca sunt foarte serioase. Am nevoie de sprijinul suporterilor, carora le promit ca voi face tot ce tine de mine pentru a ajuta echipa sa-si atinga obiectivele", a declarat Mendoza, care a mai jucat pentru Sporting Cristal, FC Bruges, Olympique Marseille si Dinamo Moscova. Poreclit "El Condor" sau "La Pantera", atacantul are 36 de selectii si sase goluri in nationala statului Peru.
Neaga si Iacob, dati afara!
Gigi Becali a anuntat ca cei doi atacanti vor merge la echipa a doua, deoarece in lot sunt deja prea multi atacanti. "Neaga va merge la echipa a doua. Nu sunt suparat pe el, dar nu are valoare de Steaua. Nu e niciun fel de rautate, le multumesc pentru ce au facut pana acum, dar nu se poate sa stam la Steaua asa! Daca au inteles, bine, daca nu, sa fie sanatosi! Eu le dau banii pana la ultimul leu, ei se duc sa joace la echipa a doua. Pe Neaga si pe Iacob i-a luat Lacatus in cantonamentul din Spania pentru ca nu avea 22 de fotbalisti ca sa joace acolo, dar nu vor ramane la prima echipa", a spus Gigi Becali. Acesta a precizat ca nici Neaga, nici Iacob nu mai au loc in lotul Stelei, in urma campaniei de transferuri din aceasta iarna. "Unde sa joace Neaga? Am luat trei varfuri si mai sunt discutii cu unul. Mai este si Dica, pe care nu l-am vandut inca, mai este si Badea. Avem sase varfuri de atac, joci cu doua! Pai, ce sa faca Neaga? Sa joace pe stanga? Acolo e Surdu, e si Nicolita, Dino Eze poate si el sa joace acolo. Unde sa joace? In dreapta, in locul lui Nicolita? Niciodata in viata lui! Si nici in locul lui Habibou. Nu mai poate sa joace la Steaua. La fel si Iacob, ce sa mai faca el la Steaua? Eu vreau jucatori de mare valoare, care sa stie cu stangul, cu dreptul, sa traga din orice pozitie, puternici!", a punctat Gigi Becali, care a adaugat ca dintre jucatorii pusi pe lista de transferuri "unii vor pleca pe 3, 4, 500.000" de euro, iar altii vor ajunge la echipa a doua. Gigi Becali a mentionat ca este nerabdator sa-l vada pe Dayro Moreno. "A costat doua milioane de dolari, dar e jucator de valoare. Nu ma intereseaza ca Once Caldas ramane cu 20 la suta, ce ma intereseaza pe mine cand il vand cat ia cealalta echipa? Ma intereseaza sa joace bine. Sunt foarte curios sa-l vad pentru ca e jucator de echipa nationala si este numit copilul minune acolo", a spus Gigi Becali, care a adaugat: "Mai sunt discutii pentru inca doi atacanti, dar trebuie sa alegem intre ei. Problema e ca noi avem cinci extracomunitari si unul dintre ei este extracomunitar".
Lacatus multumit de transferuri
Antrenorul stelist a declarat la revenirea din stagiul de pregatire de la Oliva Nova (Spania) ca este multumit de transferurile atacantilor Dayro Moreno, Jose Moreno si Andres Mendoza, care spera sa fie finalizate pana la mijlocul saptamanii viitoare. "Deocamdata sunt acorduri intre cluburi, iar in aceste zile, pana cel tarziu marti, miercuri, speram sa fie puse la punct detaliile pentru transferul celor trei. Sunt multumit de transferuri. Poate vine si Armenteros. Am plecat linistit in cantonament pentru ca stiam ce vorbisem cu Adi Ilie si eram convins ca va face tot posibilul ca jucatorii doriti sa ajunga in Ghencea", a spus Lacatus. Despre transferurile celor trei atacanti sud-americani, presedintele CA al FC Steaua, Valeriu Argaseala, a spus ca acestea sunt "sigure" si ca nu mai exista riscul ca lucrurile sa se schimbe. "Vor fi doi Moreno la Steaua, sunt sigure transferurile. Mendoza vine si el", a spus Argaseala. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.