Ieri, la Oredea, Romania a trecut la pas de Letonia, dupa un meci care nu a avut istoric. Dupa 4-0 (min. 5), 7-2 (min. 10), 17-10 (min. 23) si 22-14 (la pauza), cu portarii Stefan Laufceac si Ionut Stanescu, interul stanga Adrian Petrea si extrema dr
Ieri, la Oredea, Romania a trecut la pas de Letonia, dupa un meci care nu a avut istoric. Dupa 4-0 (min. 5), 7-2 (min. 10), 17-10 (min. 23) si 22-14 (la pauza), cu portarii Stefan Laufceac si Ionut Stanescu, interul stanga Adrian Petrea si extrema dreapta Valentin Ghionea in forma buna, elevii lui Aihan Omer au pus accentul si pe spectacol, spre bucuria spectatorilor care au umplut sala din Oradea. Antrenorul Aihan Omer a rulat lotul, fiecare jucator muncind pentru rezultatul final: 39-29. Marcatorii echipei Romaniei au fost Ghionea - 10 goluri, Petrea - 8, Iacob si Irimescu - cate 4, Toma - 3, Stavrositu, Paraianu, Jurca si Sania - cate 2, Fenici si Buricea. Nationala antrenata de Aihan Omer a incheiat astfel grupa a 3-a a preliminariilor CM din 2009 neinvinsa, cu patru victorii categorice impotriva Ciprului (36-23, 39-23) si Letoniei (37-30, 39-29), si asteapta tragerea la sorti a partidelor din baraj. In ultimii doi ani, reprezentativa Romaniei a fost eliminata din barajul pentru CM din 2007 de Norvegia si pentru CE din 2008 de Suedia. Ultima participare a Romaniei la un turneu final a fost la Campionatul European din 1996 (Spania), cand nationala "tricolora" a ocupat locul 9. De asemenea, ultima participare la un turneu final de Campionat Mondial a avut loc in 1995 (Islanda), cand Romania a ocupat locul 10. Ultima medalie castigata de nationala masculina a Romaniei dateaza de la editia din 1990 a Campionatului Mondial, cand "tricolorii" au castigat bronzul in Cehia.
Gatu: "Prima este de 5000 de euro!"
Presedintele FR Handbal a declarat dupa ce nationala masculina a obtinut calificarea in barajul pentru CM din 2009 ca va propune Consiliului de Administratie al forului ca fiecare jucator sa primeasca cate 5000 de euro daca reprezentativa se va califica la turneul final. "Pentru calificarea in meciurile de baraj prima stabilita este echivalentul a cate 2000 de euro si doresc sa propun Consiliului de Administratie al federatiei ca, in cazul calificarii nationalei masculine la turneul final al Campionatului Mondial din Croatia, prima sa fie echivalentul a 5000 de euro", a declarat Gatu. Acesta este multumit de jocurile Romaniei, dar spune ca, in continuare, echipa sufera de inconstanta. Gatu este de parere ca e prea devreme sa faca referiri la posibila adversara din barajul pentru CM din 2009. "Nu putem prognoza nimic acum, nici grupele preliminare nu s-au incheiat si nici CE din Norvegia. Am tot avut ghinion in ultimii ani la sorti, am cazut cu Franta, Serbia, Norvegia si Suedia la baraj", a afirmat Gatu. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.