Presedintele AVAS, Teodor Atanasiu, a declarat, sambata, ca programul de privatizare din 2008 al institutiei pe care o conduce epuizeaza privatizarile pe societatile comerciale pe care guvernul a decis sa le privatizeze sau pe cele care nu sunt in li
Presedintele AVAS, Teodor Atanasiu, a declarat, sambata, ca programul de privatizare din 2008 al institutiei pe care o conduce epuizeaza privatizarile pe societatile comerciale pe care guvernul a decis sa le privatizeze sau pe cele care nu sunt in litigii, informeaza NewsIn.
„Nu am cuprins in programul de privatizare acele societati comerciale din domeniul energetic care fac obiectul discutiei Guvernului pentru acea societate comerciala integrata vertical, acelea le va discuta Guvernul si in masura in care exista aceasta decizie guvernamentala vom completa programul de privatizare. In rest, toate societatile comerciale care au situatia juridica clara si legislatia care sa le permita privatizarea, vor intra in proces de privatizare in 2008, practic vom incheia cu cele posibil de privatizat”, a declarat presedintele AVAS.
El a mai spus ca exista si societati comerciale cu situatie juridica neclara sau o legislatie care nu permite inca privatizarea, iar acelea vor mai trebui sa intarzie: „Din pacate, desi m-am agitat mult in 2007, nu am reusit sa schimb si legea care sa permita si privatizarea industriei de aparare. Nu este interzisa privatizarea acestei industrii, dar este interzis societatilor comerciale cu capital privat sa produca munitie si armament letal si neletal, cu alte cuvinte, practic as vinde o societate comerciala fara obiectul de activitate. De aceea, ma lupt ca sa modificam si aceasta lege. De asemenea, pentru cei care lucreaza in domeniul nuclear, atat pe partea de cercetare, cat si ca furnizor pentru Cernavoda, sunt cateva legi care impiedica procesul de privatizare, trebuie sa vedem si acolo care sunt modificarile pe care trebuie sa le facem, dar marea majoritate vor intra in privatizare”.
Referitor la societatile din judetul Alba, cuprinse in programul de privatizare pentru aceasta primavara, Atanasiu a declarat ca una dintre ele este Cuprumin Abrud, iar din cele circa 60 de societati privatizabile cu capital majoritar de stat existente in portofoliu mai raman doar in jur de 10, cu capital majoritar de stat, neprivatizabile. Presedintele AVAS a precizat ca sunt peste 400 de societati cu litigii pe patrimoniu, iar conform legii, pana nu se termina aceste litigii in instanta, care tin de patrimoniul societatii si de terenuri, acestea nu pot sa intre in privatizare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.