Silviu Prigoana sau Florin Calinescu sunt persoanele care ar corespunde "profilului" candidatului independent pe care PSD l-ar sustine pentru postul de primar general al Bucurestiului, daca partidul va lua o astfel de decizie, au declarat pentru Ro

Silviu Prigoana sau Florin Calinescu sunt persoanele care ar corespunde "profilului" candidatului independent pe care PSD l-ar sustine pentru postul de primar general al Bucurestiului, daca partidul va lua o astfel de decizie, au declarat pentru Rompres surse politice.

De altfel, Florin Calinescu si-ar fi exprimat disponibilitatea, inca de anul trecut, pentru o colaborare cu social-democratii, sustin sursele citate, iar Silviu Prigoana a facut mai multe declaratii in ultima vreme cum ca doreste sa se implice mai mult in problemele bucurestenilor. Presedintele PSD Mircea Geoana a explicat insa ca se va apela la un independent la Primaria Capitalei numai in situatia in care lista de doritori social-democrati pentru aceasta functie "nu este suficient de puternica".

Asta pentru ca, a explicat Geoana, vremea in care partidul trimitea un candidat la Primaria Capitalei "numai pentru a i se rupe picioarele" a trecut. Geoana a facut si portretul candidatului ideal: "Avem nevoie de cineva ca sa poata sa aiba si competenta manageriala, care sa poata face treaba cand ninge in Bucuresti, care sa fie capabil sa aduca buldozerele si sa dea zapada la o parte si sa aiba viziune despre o metropola moderna". In privinta candidatului independent, Geoana este contrazis insa de secretarul general al partidului, Titus Corlatean. "Sunt ferm adeptul unui candidat al PSD, care sa se bata cu sanse reale pentru Primaria Bucurestiului", a spus Corlatean, care a apreciat drept "neserioase" informatiile despre posibilitatea ca PSD sa sprijine un candidat independent.

Sondaj la PCDesemnarea candidatului conservatorilor la Primaria Capitalei va fi facuta in urma realizarii unui sondaj de opinie, a anuntat ieri Partidul Conservator printr-un comunicat de presa. Politicienii PC care vor participa la respectivul sondaj sunt senatorii Marius Marinescu si Irinel Popescu, deputatul Bogdan Pascu, consilierii generali Bogdan Petrovici, Victor Adar, Alina Moise si Dragos Florescu, consilierul Cristian Popescu Piedone si Codrin Stefanescu. Dupa realizarea sondajului, PC va face publice rezultatele.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.