Atacantul roman Adrian Mutu este sicanat de italieni cu fiecare ocazie care li se iveste. La inceputul anului, era facut la tot pasul tigan de catre fanii din Peninsula. Apoi, a fost combinat de presa cu actrita Martina Stella. Mai nou, capitanul tricolorilor e acuzat ca a devenit un trisor care nu are decåt un scop: sa-i insele pe arbitri. „Nu sunt nici trisor, nici cascador”, a replicat Mutu.

Tragerea la sorti a grupelor de la turneul final din Austria si Elvetia a avut un efect negativ asupra celui mai bun fotbalist roman, Adrian Mutu. Confruntarea de la Euro este pregatita asa cum se cuvine de italieni, care si-au intensificat atacurile la adresa celui mai in forma fotbalist de la AC Fiorentina. La meciul de campionat disputat sambata seara, Mutu a obtinut ambele penalty-uri prin care echipa sa a reusit sa castige in fata gruparii AC Torino (2-1) si chiar a marcat golul victoriei. Oficialii invinsilor l-au acuzat pe capitanul tricolorilor ca a simulat la ambele lovituri de pedeapsa. “A doua dintre ele a fost chiar scandaloasa, o rusine. La Mutu astfel de plonjoane nu sunt o noutate. Ce s-a intamplat a fost absurd si socant”, a spus Urbano Cairo, presedintele clubului AC Torino. Si antrenorul Walter Novellino considera ca Fiorentina nu ar fi trebuit sa beneficieze de al doilea penalty: „Al doilea a fost inventat. Fundasul meu nici nu l-a atins pe roman. Un arbitru nu poate acorda astfel de lovituri de pedeapsa pentru ca atunci rezultatul este unul fals.”

'Nu am fost si n-o sa fiu trisor vreodata>>
Atacantul roman se apara insa, afirmand ca nu a simulat. „Eu nu sunt un cascador, nu plonjez in careu, nu am furat nimic, intrebati-l si pe Lanna, el stie ca m-a atins. Mai multe dubii sunt la primul penalty, a fost o contra cu fundasul care a atins si mingea. La ambele penalty-uri am fost atins. Jucatorii de la Torino nu au protestat si asta ar trebui sa fie edificator.