Decizia de vanzare a diviziei Millennium Bank din Grecia a fost luata ca urmare a concurentei intense si a reducerii marjelor de profitabilitate pe piata elena, a relatat publicatia portugheza Semanario Economico, fara sa citeze surse, informeaza Med
Decizia de vanzare a diviziei Millennium Bank din Grecia a fost luata ca urmare a concurentei intense si a reducerii marjelor de profitabilitate pe piata elena, a relatat publicatia portugheza Semanario Economico, fara sa citeze surse, informeaza Mediafax. Banca se va concentra pe dezvoltarea activitatilor din Romania, Polonia si Angola, precum si pe sporirea eficientei pe pietele tocmai mentionate. Obiectivele stabilite pentru 2010, prezentate anul trecut de fostul director general Paulo Teixeira Pinto, includeau deschiderea a 70 de filiale in Grecia, 220 in Portugalia, peste 200 in Polonia, 100 in Romania, 55 in Mozambic si 37 in Angola. Semanario Economico a relatat ca aceste obiective ar putea fi revizuite, in special in urma informatiilor ca este posibil ca grupul angolez de stat Sonangol sa preia o participatie de 49,99% la divizia Banco Millennium Angola. In noiembrie 2007, presa a relatat ca Sonangol si-ar putea mari in 2008 participatia la Milleniumm BCP pana la 10%, de la circa 5% in prezent. Millennium BCP si-a inceput operatiunile in Romania la 11 octombrie 2007, prin deschiderea concomitenta a 39 de sucursale si o investitie initiala de 40 de milioane de euro. Obiectivele Millenium Bank Romania vizeaza o cota de piata de 1,5% in 2010, pentru ca un an mai tarziu sa ajunga la 1,9%. Pentru 2012 si 2013, banca vrea sa obtina o cota de piata de 2,2%, respectiv 2,3%. De altfel, inca de la deschidere, banca a avut o pozitie activa pe piata, fiind chiar premiata pentru "cel mai bun produs bancar al anului" in cadrul Galei Pietei Financiare.
In momentul lansarii, Millenium Bank oferea consumatorilor din Romania numai credite de consum, insa in prezent sunt disponibile si credite ipotecare si de nevoi personale cu ipoteca.
De asemenea, pune la dispozitia consumatorilor depozite la termen si conturi curente, carduri de credit si de debit.
Odata contractat un produs, clientul poate administra de la distanta fondurile personale prin intermediul Internet Banking.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.