In linia intai - Un karatist, o trupa din provincie si o fosta "mamaita"
Nu prea aveau mari sperante, dar au reusit. Pe langa artisti consacrati, la preselectia nationala pentru Eurovision si-au facut aparitia (cu succes) si altii noi. Cine

In linia intai - Un karatist, o trupa din provincie si o fosta "mamaita"
Nu prea aveau mari sperante, dar au reusit. Pe langa artisti consacrati, la preselectia nationala pentru Eurovision si-au facut aparitia (cu succes) si altii noi. Cine sunt ei?

Reusita de Megastar: unul dintre fericiti este Catalin Josan, calificat cu melodia "When We're Together", compusa de Marius Moga. "Cred in piesa pe care am interpretat-o, o consider importanta prin mesaj si prin linia melodica. Este o compozitie lirica, lenta, in care cu siguranta multi se regasesc. Sper sa am o prestatie buna si in continuare." Piesa "When We're Together" a scos capul in lume de ceva timp, ea fiind prezentata si pe albumul lui Catalin, "Megastar". Si, daca numele suna cunoscut, nu este o coincidenta: Catalin este castigatorul primei editii a emisiunii-concurs Megastar. Se pare ca asta "i-a dat aaaaripi"... muzicale.

EURO(CK)VISION. Era de asteptat ca dupa modelul Lordi se vor inscrie la Eurovision si rockeri. Insa nu la fel de fiorosi. Este vorba de trupa .Zero. "Marius Moga a inceput mai multe proiecte rock, dar le-a abandonat pe parcurs. Cand ne-am intalnit, ne-am gandit sa facem o piesa impreuna", ne-a declarat Oxi, pe numele sau adevarat Cristian Constantin. Formatia s-a "asociat" cu Moga, a carui contributie la aceasta melodie a fost "de 73%", dupa spusele lui Oxi. Asadar, Laur (voce), Papu (chitara), Vladut (bas), Alex (tobe) si Oxi (platane/sampler) se prezinta cu "Come This Way (Ready For Hardcore)".

KARATISTUL VIPER. "Ramai mai mult cu mine (Quedate mas conmigo). Innebunesc dupa felul in care ma iubesti (Me vuelvo loco por tu-amor). Ramai mai mult cu mine (Quedate mas conmigo). Ma imbata parfumul tau (Me embriaga tu olor)." Astfel glasuit-a muzical, cu patos, dar si corect "gramaticeste" (are atestat de limba spaniola) studentul de 20 de ani de la ANEFS Vlad Constantin. Rezultatul? Admis! Este vicecampion mondial la karate, multiplu campion national la karate juniori, a facut canto, actorie si jazz dance. A mai avut timp totusi sa ia in stapanire si piesa "Mas Conmigo" (Mai stai cu mine), creata de Mihai Alexandru, careia ii semneaza si versurile.

"NUMA'-NUMA'". "N-avem relatii, cunostinte si nu ne asteptam in nici un caz sa ne clasam. Ceva, ceva totusi ne-a facut sa visam, sa speram, poate in subconstient, la un succes: "Love Is All I Need" este o piesa buna, cu un aranjament orchestral special. Norbert Kovacs a semnat versurile, iar impreuna cu mezinul trupei, vocalistul Mircea Piper Adrian, de 17 ani si jumatate, a creat muzica. Dupa ce am aflat rezultatul, am iesit toti la un ceai. Ne-am bucurat de numa'-numa'." Sunt cuvintele unui artist fericit: Florin Sorasan, basistul "tinerei" trupe Tabasco (infiintata in 2004), formata din sase membri. Are 31 de ani si canta "pe bune" de cand e major. Accentul sau de Targu-Mures razbate din fiecare cuvant.

NO NAME, PANA ACUM. Ana Mardare, de 27 de ani. Piesa "Heaven", compusa de Tudy Zaharescu. "Desi cant de noua ani, pana acum nimeni n-a investit incredere in mine cu adevarat, nu m-a ajutat. Realizarea mea cea mai mare a fost albumul 'Eu>>, cu piese semnate in majoritate de Tudy Zaharescu. Piesa pe care am interpretat-o este dificila, speciala din punct de vedere compozitional. Corul grandios din spate i-a imprimat un aer aparte. Partenerul meu Irvin Doomes este un om exceptional. I se datoreaza reusita atat cat mi se datoreaza si mie. Desi acum a plecat in State, va mai reveni in Romania, o singura zi, pentru realizarea clipului de promovare a piesei 'Heaven>>. Ma bucur enorm ca am reusit si acum abia astept sa ajung la Arena Belgrad. Eurovision este o rampa de lansare pentru oricare artist", a declarat Ana Mardare.

NEW EFFECT. Trupa cu acelasi nume s-a inscris pe ultima suta de metri cu "Zamzira". Solistii au doi ani "vechime" pe piata muzicala, un single, un videoclip si se pregatesc de lansare. Au participat si anul trecut, dar au fost descalificati. Anul acesta sufla si-n iaurt, mai precis si-au luat toate masurile sa nu mai fie implicati in scandaluri. New Effect inseamna Raoul si Szobi, adica un DJ de radio si un om de studio. Au cooptat-o si pe Gentiana, o mai veche prietena care le canta piesele si care este backing vocal.

SIGURANTA
"Cred in piesa pe care am interpretat-o, o consider importanta prin mesaj si prin linia melodica. Este o compozitie lirica, lenta, in care cu siguranta multi se regasesc. Sper sa am o prestatie buna si in continuare"
Catalin Josan

LIVE
"Am finalizat piesa cu doua zile inainte de preselectii, sa fim siguri ca nu mai avem surprize neplacute, ca anul trecut. Lucram la coregrafie, vom avea costumatii aparte. Insa cel mai mult ne preocupa muzica: repetam intens la interpretarea live"
Raoul - New Effect

LA ORDIN
"Ne-a sunat Iuliana Marciuc si ne-a spus ca am trecut preselectia si ca urmeaza sa ne prezentam la ordin. La ordinul... de intrare in concurs. A trebuit sa 'scurtam>> piesa, fiindca avea mai mult de trei minute. Cred ca avem sanse sa mergem mai departe si cu siguranta vom avea un show interesant"
Oxi -.Zero


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.