Investitorii americani intra pe piata imobiliara romaneasca prin David Funderburk, fost ambasador american in Romania in perioada comunista. David Funderburk, care a fost timp de patru ani ambasador in Romania, a intrat pe piata imobiliara de la noi prin intermediul D4 Investments Group. Intentia este de a investi 100 de milioane de dolari in proiecte de real estate din Bucuresti si din tara. Compania a fost infiintata in 2007 impreuna cu omul de afaceri Don Rosacker, care a lucrat in ultimii sase ani la Washington pe zona de business guvernamental.

Compania se va concentra pe toate segmentele pietei imobiliare: rezidential, comercial si industrial. „Tinind seama de ascensiunea sa din ultimul an in Uniunea Europeana, consideram Romania si regiunile invecinate drept o oportunitate captivanta in vederea dezvoltarii", a afirmat Don Rosacker, directorul executiv al grupului de investitii D4. „Ne vom folosi relatiile si cunoasterea societatii si a intregii regiuni pentru a aduce investitii importante, furnizind totodata beneficii semnificative actionarilor grupului", mai spune omul de afaceri american.

In Romania, grupul este condus de avocatul Daniel Costea, membru al Baroului din Bucuresti, specializat in domeniul real estate. „In principiu sintem interesati de investitii in Bucuresti si in orasele cu peste 100.000 de locuitori. In prezent analizam doua proiecte. Unul este un proiect mixt, rezidential si comercial, situat in nordul Capitalei, iar cel de-al doilea este un proiect industrial, in sudul Bucurestiului", ne-a spus avocatul Dan Costea, partener in cadrul D4 Investments Group. D4 si-a anuntat lansarea oficiala in investitii imobiliare si dezvoltarea activitatii societatii in Europa de Est prin deschiderea unui birou in Bucuresti.

D4 Investments este o companie de investitii orientata in principal in domeniul real estate si dispune de un buget de 100 de milioane de euro, cu sediul in Washington. Grupul opereaza in Europa de Est prin achizitionarea, dezvoltarea si administrarea de imobile rezidentiale, comerciale si industriale, precum si de active. „In curind vom constitui o prezenta importanta in Europa Centrala si de Est. Sint atit de multe proiecte ce pot fi puse in practica intr-un termen scurt", mai spune Rosacker.

Cine este Funderburk Ambasadorul David Funderburk a lucrat timp de patru ani ca ambasador al SUA in Romania. Pentru activitatea sa de aparare a democratizarii si a drepturilor omului, el a fost decorat cu cele mai inalte onoruri oferite strainilor. Funderburk a fost de asemenea membru al Congresului american din partea Carolinei de Nord. A lucrat pentru RJR International si pentru alte companii din Romania, iar in prezent colaboreaza cu Don Rosacker in Washington DC.

Vezi mai multe despre David Funderburk pe www.cotidianul.ro/select