Sala de Atletism din incinta  Complexului Sportiv "Lia Manoliu" a fost la un pas de a sari in aer in urma unei explozii care a avut loc ieri dimineata, cel mai probabil din cauza unor acumulari de gaze. Din fericire, nu au existat victime, con

Sala de Atletism din incinta Complexului Sportiv "Lia Manoliu" a fost la un pas de a sari in aer in urma unei explozii care a avut loc ieri dimineata, cel mai probabil din cauza unor acumulari de gaze. Din fericire, nu au existat victime, conducatorii Federatiei Romane de Atletism multumindu-i lui Dumnezeu ca accidentul nu s-a intamplat sambata, cand in sala se desfasura o competitie de juniori.

Deflagratia a avut loc la ora 6:45 si a fost anuntata la Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta la ora 7:06, la fata locului deplasandu-se doua autospeciale de interventie si una de descarcerare, pentru a preveni izbucnirea unui incendiu, iar politistii de la Sectia 9 au izolat zona. Presedintele Agentiei Nationale pentru Sport, Octavian Belu, impreuna cu Sorin Matei si Ion Buliga, presedintele, respectiv secretarul general al FRA, au ajuns la sala in jurul orei 8:00. Politia, in colaborare cu pompierii si cu specialisti ai societatii Distrigaz, a deschis o ancheta, pentru a stabili cauzele care au dus la producerea exploziei. Potrivit pompierilor, acumularea de gaze ar putea proveni de la o conducta fisurata care trece pe sub sala de atletism. "Explozia a dislocat pardoseala, a spart geamurile si a dislocat usile, dar deflagratia nu a fost urmata de incendiu. Din fericire, nimeni nu a fost ranit", a explicat maiorul Catalin Eftene, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta.

REACTIE INTaRZIATA. Conducerea Complexului Sportiv "Lia Manoliu" a sesizat inca de lunea trecuta la Distrigaz ca in zona s-a simtit miros de gaze. "Oamenii lor au venit abia vineri, au sapat o groapa, pe care apoi au abandonat-o. A fost un mare noroc ca explozia nu a avut loc sambata, cand sala era plina de copii care participau la un concurs. Banuim ca scaparile de gaz ar proveni de la niste tevi care deserveau doua sali de sauna dezafectate. In mod normal, alimentarea cu gaz ar fi trebuit intrerupta, pentru ca noi nu mai avem contact cu Distrigaz din 1992", a declarat directorul Emil Cismas. Cum pista de concurs nu a avut de suferit, oamenii din atletism cred ca activitatea sportiva se va putea relua in cel mai scurt timp. "Pagubele nu sunt foarte mari. Maine (n.r. - azi) se va face o evaluare si sper sa nu fie afectat calendarul competitional. Vom da si noi o mana de ajutor pentru curatenie, astfel ca pana vineri, cand e programat urmatorul concurs, totul sa fie gata", a declarat secretarul general al federatiei, Ion Buliga.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.