Saptamana trecuta, declaratiile oficialilor BNR si sterilizarile excedentului de lei de catre banca centrala si Trezorerie au facut ca euro sa aiba un curs care sa nu se miste de la pragul de 3,7 lei. Euro a revenit la cursurile pe care le inregistra
Saptamana trecuta, declaratiile oficialilor BNR si sterilizarile excedentului de lei de catre banca centrala si Trezorerie au facut ca euro sa aiba un curs care sa nu se miste de la pragul de 3,7 lei. Euro a revenit la cursurile pe care le inregistra in primul trimestru din 2007, saptamana trecuta el fluctuand intre 3,6854 si 3,7106 lei, cu un maxim al cotatiilor de 3,7250 lei si un minim de 3,6650 lei. Culoarul larg de fluctuatie s-a datorat in primul rand volumului de lichiditate care a fost sterilizat de BNR si Trezorerie, la nivelul intregii saptamani din piata fiind atrasa o suma de circa 11 miliarde de lei, cu scadente cuprinse intre o zi si doua saptamani, in cazul bancii centrale, si doua saptamani in cazul Finantelor. Dobanzile la care au fost atrase depozitele sau titlurile de stat au fost de 8%, echivalentul dobanzii de politica monetara a BNR. Vineri, cursul mediu al euro a fost stabilit la 3,6972 lei fata de 3,6854 lei, in sedinta precedenta a pietei valutare. Cotatiile de dimineata au atins un maxim de 3,7050 lei, pentru ca dupa o noua licitatie organizata de BNR, care a atras de la bancile comerciale 875 milioane lei in depozite de tip overnight, la dobanda clasica de 8%, cotatiile monedei unice sa scada pana la 3,6740 lei. Trebuie remarcat faptul ca saptamana trecuta leul s-a decuplat de celelalte monede din zona. Asa s-a intamplat si vineri, cand euro a crescut dimineata la 3,6278 zloti si 257,03 forinti, pentru ca apoi sa scada. Cursul mediu al monedei americane a fluctuat intre 2,49 si 2,5290 lei, in sedinta de vineri.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.