Strategia PSD pentru locale va fi una feminista. Dar cu „fibra bataioasa“. In contextul in care PSD se confrunta cu o reala criza de candidati, presedintele Mircea Geoana a condamnat „macho“-izarea politicii autohtone, declan
Strategia PSD pentru locale va fi una feminista. Dar cu „fibra bataioasa“. In contextul in care PSD se confrunta cu o reala criza de candidati, presedintele Mircea Geoana a condamnat „macho“-izarea politicii autohtone, declansand operatiunea „Amazoanele“, prin care propune ca 30% din candidatii PSD la locale sa fie femei. Daca Geoana afirmase, in legatura cu Adrian Nastase, ca „nu functia face organul“, el s-a adresat femeilor din partid, asigurandu-le ca s-ar putea ajunge chiar la o paritate a distributiei functiilor, dupa sex, in partid. Liderul PSD le-a indemnat pe femeile PSD-iste sa se elibereze de mitul gospodinei si al „cocului Elenei Ceausescu.“ Atat vicepresedintele Liviu Dragnea, cat si secretarul general al PSD Titus Corlatean au confirmat pentru „Gardianul“ faptul ca operatiunea „Amazoanele“ face parte din strategia electorala a partidului.

Vicepresedintele PSD Liviu Dragnea, care ar putea fi coordonatorul de campanie al partidului pentru alegerile locale, a precizat ca operatiunea „Amazoanele“ face parte din strategia social-democratilor. Liderii PSD au discutat despre extinderea rolului femeilor din partid, in cadrul noii strategii a PSD pentru alegerile locale. Totusi Liviu Dragnea a exclus posibilitatea unei candidate pentru Primaria Capitalei, estimand ca o femeie n-ar avea prea multe sanse de a obtine acest mandat. Dragnea a exclus de asemenea posibilitatea, vehiculata chiar de conducerea partidului, ca PSD sa mearga pe mana unui candidat independent la Capitala. Vicepresedintele PSD a confirmat faptul ca formatiunea va continua colaborarea cu fostii consilieri ai laburistului Tony Blair. Or, sunt cunoscute actualele dezbateri din Partidul Laburist, privind extinderea rolului femeilor, cat si eliminarea vestigiilor „macho“-iste, la nivel atat ideologic, cat si simbolic, din discursul stangii.

PAMFLET



Imagini si sunet - Adrian Velea

Corlatean vrea femei cu fibra in PSD
De asemenea, secretarul general al PSD, Titus Corlatean, a declarat ca ideea unui candidat independent la Capitala este neinspirata, contrazicand astfel unele afirmatii ale lui Mircea Geoana.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.