Studiu. Echipele de fotbal din Romania prefera sa achizitioneze jucatori de pe internet sau propusi de altii, fara a se interesa cum s-ar putea integra acestia In urma cu cinci ani, jucatorii straini isi faceau cu greu loc in campionatul romanesc. O
Studiu. Echipele de fotbal din Romania prefera sa achizitioneze jucatori de pe internet sau propusi de altii, fara a se interesa cum s-ar putea integra acestia In urma cu cinci ani, jucatorii straini isi faceau cu greu loc in campionatul romanesc. Ori erau prea scumpi, ori cluburile preferau sa cumpere fotbalisti pe care i-au urmarit in timp. Cei care veneau, erau de mana a patra, dadeau probe de joc si putini ramaneau. Preturile pentru fotbalistii romani au explodat si impresarii romani au inceput sa aduca sacose cu DVD, cu sportivi cu valoare indoielnica. Toate cluburile din tara au cumparat straini care sa intareasca echipa. Cu unii s-a dat lovitura, exemplul cel mai bun fiind cei de la CFR Cluj, care au dominat prima parte a campionatului. Steaua a cumparat zilele trecute nu mai putin de trei sud-americani, cu nume, dar pe care nimeni de la clubul "ros-albastru" nu i-a monitorizat. Nu stiu daca sunt insurati, daca au probleme extrasportive sau de ce nu s-au adaptat la echipele la care au jucat. Presa a ridicat cateva semne de intrebare la adresa peruanului Andres Mendoza, care a fost dat afara de la "nationala", din cauza unei petreceri "monstru" pe care a organizat-o in cantonament, inainte de un meci. Sau Dayro Moreno, care este si el un mare iubitor al vietii de noapte, avand in spate o "cariera" stropita din belsug cu lichidele lui Bachus. Stelistii au uitat cum s-au "intepat" cu Carlos, care era un client fidel al cluburilor de noapte, sau cu brazilienii Elton si Andrey, care nu s-au integrat in echipa. Poate ar trebui sa preia modelul Ajax Amsterdam, care l-a studiat un an si jumatate pe George Ogararu pana sa-l achizitioneze. Andres Mendoza, 29 ani, 182 cm A mai jucat pentru Sporting Cristal, FC Bruges, Olympique Marseille, Dinamo Moscova si Metalurg Donetk. Pe 7 decembrie 2007, a introdus femei si alcool in cantonamentul echipei nationale, inainte de un meci cu Ecuador si a fost suspendat pe termen nelimitat. Dayro Moreno, 22 ani, 178 cm A mai jucat pentru Once Calda si Atletico Paranaense. Ziarele columbiene il descriu ca pe un fotbalist talentat, dar atras de bautura, femei, mare iubitor de distractie. Feyenoord a vrut sa-l cumpere in 2007, insa a renuntat din cauza informatiilor referitoare la viata particulara a fotbalistului. Mahmadou Habibou, 20 ani, 192 cm A mai jucat pentru Charleroi si AFC Tubize. Fotbalist tanar, care a venit impreuna cu mama sa la semnarea contractului, lasand impresia de baiat cuminte. Problema sa cea mai mare este ca nu cunoaste decat limba franceza si se intelege foarte greu cu colegii sai si cu antrenorul. Alcides "Pepe" Moreno Mora, 26 ani, 184 cm A mai jucat pentru Deportivo Pasto, America de Cali, Deportivo Los Millonarios, Dinamo Kiev si Independiente. Nu s-a integrat la Dinamo Kiev, pentru care a evoluat doar 29 de minute intr-un sezon, iar pentru ultima sa echipa a marcat un singur gol, jucand numai in sase partide.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.