Restructurarea din Armata a lasat judetul Caras-Severin fara picior de militar, iar cladirile in care au functionat astfel de unitati sunt parasite si se degradeaza continuu.

La aceasta data, in Caras-Severin, in afara unei parti a a

Restructurarea din Armata a lasat judetul Caras-Severin fara picior de militar, iar cladirile in care au functionat astfel de unitati sunt parasite si se degradeaza continuu.

La aceasta data, in Caras-Severin, in afara unei parti a angajatilor de la Comisariatul Militar, in judet nu mai exista picior de angajat al Ministerului Apararii. Doar fosta fanfara militara a scapat de la restructurare, fiind trecuta in statele de plata ale Primariei Caransebes.

SCANDAL. Fostele cazarme militare din judetul Caras-Severin au ajuns obiect de disputa intre consiliile locale, cel judetean, oameni politici si chiar grupuri de afaceri sau interese. In Consiliul Judetean s-a pus in discutie situatia poligonului Stiuca, situat in comuna Zorlentul Mare, si Cabana Sebesul, din statiunea Muntele Mic. Consilierii au decis promovarea unei Hotarari de Guvern pentru scoaterea cabanei din proprietatea Ministerului Apararii, pentru punerea ei la dispozitia Salvamontului. Desi au trecut aproape 10 luni de atunci, nici acum situatia nu s-a clarificat.

Scandal a starnit, in schimb, cladirea Cercului Militar din Caransebes, dorita atat de CJ, cat si de administratia locala. Primaria locala are un mare deficit la spatii. Inspectoratul Teritorial de Munca, Casa de Pensii, Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca si Oficiul de Consultanta Agricola sunt acum deconectate de la reteaua electrica, deoarece proprietarii carora le-a fost restituit dreptul asupra actualului sediu au trecut la masuri disperate pentru a-si recupera bunul. De aceea, primarul Marcel Vela a insistat pentru acordarea cladirii catre administratia locala. Scandalul iscat insa, dar si procedura dificila - trecerea imobilului din proprietatea Armatei catre alta institutie nu se poate face decat prin hotarare de guvern - nu fac decat sa amane rezolvarea situatiei.
Mircea Bogdan


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.